Surullinen 8/12

Äitini sairastaa kohdunkaulansyöpää ja on siis vaarassa kuolla. Minulla on rakas koirani, joka myös on vanha ja saattaa kuolla. Jos elämäni tärkeimmät henkilöt nyt kuolevat, mitä teen? Elämä on muutenkin hanurista ja sitten tapahtuu tällaista. Ihmiset valittavat ihan turhista jutuista, joskus voisi ajatella, että joillakin on asiat todella huonosti. Jos äitini kuolee olen harkinnut itsemurhaa. Auttakaa joku.
Surullinen ihminen

Vastaus:
Olen todella pahoillani, että äitisi on sairas. Uskon, että se kuormittaa sinua ja pelko rakkaan läheisen menettämisestä on suuri. On hienoa, että uskallat kirjoittaa. Toivottavasti osaan sanoa jotakin, mikä lohduttaa sinua, auttaa jaksamaan ja saa sinussa toivon heräämään. Olen pahoillani myös koirastasi.

Toivon, että saat tukea lähelläsi olevilta aikuisilta. Vietä äidin kanssa aikaa. Kokeile, jos vaikka innostuisitte valitsemaan musiikkikappaleita kumpikin vaikka sen mukaan, mikä saa iloiseksi, surulliseksi, mikä muistuttaa teistä yhdessä, mikä kertoo ystävyydestä/rakkaudesta. Kuunnelkaa kummankin valinnat ja aina yhden kappaleen kuuntelun jälkeen jutelkaa mitä kappale sai aikaan – millaisia muistoja, ajatuksia, tunteita. Musiikkikappaleet kannattaa kuunnella vaikka silmät kiinni. Tai olkaa vain lähekkäin. Tehkää yhdessä asioita, joista kumpikin nautitte.

Älä mieti itsemurhaa. En usko, että äitisi tulisi ajatuksesta iloiseksi. Tiedän hänen haluavan sinun jatkavan elämääsi ja elävän onnellisena pitkän elämän. Ehkä se on jotakin, jota sinun pitää tehdä, äitisi vuoksi.

Jos äitisi kuolee, tarvitset paljon tukea ja aikaa surra. Silti toivon, että muistat, kuinka paljon äiti sinua rakastaa, ja että jaksaisit pitää elämästä kiinni. Sinulla on äiti mukanasi aina – sydämessäsi.

Toivon koko sydämestäni, että äitisi paranee. Toivon, että jokainen tämän lukenut istuu hetken hiljaa ja toivoo samaa sinulle.
Voimia, ja puhu tuntemuksistasi koulussa aikuisille tai muulle turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle.

Kommentit

Oma kommentti