Täitä 4/09

Mulla on pari kysymystä: Onko mulla täitä, kun mun pää kutisee jatkuvasti ja sinne on ilmestynyt harmaita pisteitä? Oon 156 cm/55 kg. Oon mielestäni hieman lihava, vai? Mun menkat alkoivat kesälomalla, mut sen jälkeen vain valkovuoto on jatkunut. Mikä siinä on syynä? Kiitos jo etukäteen <3
Ongelmaihminen

Vastaus
Olet sopivan kokoinen, riittävän hyvä. Kannattaa miettiä kaikkia niitä asioita, jotka sinussa ovat hyviä. Ongelmia on meistä useimmilla, mutta niiden lisäksi moni asia on hyvin. Niihin keskittymällä voi useimmiten olla iloinen.

Menkat hakevat usein jonkin aikaa omaa rytmiään. On aika tavallista, että ensimmäisten kuukautisten jälkeen menee aikaa ennen kuin seuraavat tulevat. Aikaa voi kulua vaikka vuodenkin verran. Tämä johtuu siitä, että keho kypsyy ja muuttuu hitaasti, ja kuukautiskierto on aika monimutkainen järjestelmä naisen kehossa. Se on pikkutarkkaa toimintaa, monen elimen ja hormonien yhteispeliä. Odottele siis rauhassa. Kaikki lienee hyvin.

Kutina päässä voi johtua täistä tai hilseestä. Pyydä vanhempiasi katsomaan päätäsi ja tarkistamaan asia. Täit saa pois apteekista ostettavalla sampoolla. Hilseeseen auttaa usein tervasampoo.

Kommentit

Oma kommentti