Tiuskija 5/09

Toivottavasti vastaat, koska mua oikeasti mietityttää tää asia. Mä kuulemma tiuskin. Yritän hallita sitä, mutta se vain tulee yhtäkkiä, ja se harmittaa mua, koska en haluaisi olla ilkeä toisille. Auta pliis!
Tiuskija

Vastaus
Upeaa, että haluat muuttaa käytöstäsi. Tiuskimme, kun olemme väsyneitä tai kun meitä ärsyttää. Joskus olemme kiukkuisia itsellemme, tai jokin muu asia kaivertaa mieltämme. Ärsytyksen kohde ei aina ole edes se, kenelle tiuskimme.

Tiuskimisesta kannattaa yrittää päästä eroon. Tosin se, että joskus suuttuu jollekulle, on ihan tavallista. Jokaiselle käy niin välillä ja jokaiselle meille suututaan joskus. Mieti tilanteita, joissa olet tiuskinut. Mieti, mikä niissä hetkissä ärsyttää sinua ja mikä saa sinut tiuskimaan. Kun seuraavan kerran huomaat harmistuksen nousevan pintaan, keskity sanomaan asia ystävällisesti. Älä anna kiukun viedä sinua mukanaan.

Jos koittaa olla rentona, on aika vaikeaa suuttua. Enemminkin kannattaa sanoa ääneen, että nyt vähän harmittaa. Sanomalla tunteen ääneen, se usein helpottuu. Asia vaatii siis sinnikkyyttä ja harjoittelua sekä muistutuksen siitä, että jokainen tiuskaisee joskus. Kun niin käy, on tärkeää pyytää anteeksi ja selvittää asia, joka mieltä painaa.

Kommentit

Oma kommentti