Tummat ihokarvat 5/12

Minulla on tosi ärsyttävä ongelma: ihan kauhean tummat ihokarvat! Nolottaa olla t-paidalla tai mennä uimaan, kun jaloissa ja käsissä on ihan kauhean tummia karvoja. Minulla on ystävä, joka on kirjaimellisesti todella hyvä kaikessa ja hän on hyvin itserakas. Koetan olla hänelle ystävällinen, mutta tuntuu aina siltä, että hän ärsyttäisi minua tahallaan. Hän kohtelee minua hyvin alentavalla tavalla.
tyttö 99

Vastaus:
Älä suotta noloile! Ihokarvat ovat sellaisia kuin ovat. Ne eivät muuksi muutu kuin mitä ne ovat. Älä siis suotta häpeile, kun menet uimaan tai olet t-paidassa. Me katsomme jostain syystä usein omaa kehoamme siten, että näemme sen ongelmaisena. Kannattaisi alkaa pitää itsestään. Ihokarvoilla on merkitystä, ja on upeaa, että sinulla on kädet, jotka toimivat. Nauti siis tärkeistä ihokarvoistasi.

Jos ystävä kohtelee sinua alentuvasti, kerro siitä hänelle, kun olette kahden. Älä kerro asiasta riitaa haastaen, vaan kerro sen tuottavan sinulle pahaa mieltä ja tekevän surulliseksi. Toivo, että hän käyttäytyisi toisin. On aika tavallista, että ystäväsi ei kenties edes tiedä tuottaneensa sinulle pahaa mieltä. Siksi on hyvä, että hän kuulee sinun kokeneen toiminnan ikävänä. Jos hän sitten on tiennyt olevansa sinulle ilkeä, saa hän syyn muuttaa käytöstään ja kenties hän kertoo, mistä asiassa on ollut kyse.

Jos asia ei muutu, mieti tarkasti haluatko olla hänen ystävänsä ja millaisilla ehdoilla. Itseään ei saa laittaa kokemaan ystävyyden vuoksi ikävää oloa ja ärsyttämistä. Toista ei voi muuttaa, mutta omaa suhtautumistaan asioihin voi. Toivottavasti saatte asiat selvitettyä.

 

Kommentit

Oma kommentti