Tummat säärikarvat 2/12

Mulla on tosi pitkät ja tummat sääri-, alapää- sekä kainalokarvat. Mua ei haittaa, vaikka ne ovat pitkät, mutta kun ne ovat niin tummat! Olisiko sinulla vinkkejä, miten niitä saisi vaalennettua? Mua ärsyttää myös, kun bikinirajoista tunkee mustaa karvaa. Olen kokeillut poistaa kainalo- ja säärikarvoja, mutta ne kasvavat heti takaisin. Apuja!
karviainen

Vastaus:
Häpykarvoitusta tai ihokarvoja ei voi värjätä vaaleammiksi. Vaikka saisitkin värjättyä karvat, näkyy karvoitus aivan yhtä hyvin. Se ei siis ole ratkaisu.

Karvoitus kuuluu aikuiseen kehoon ja kehosi on kasvamassa kohti sitä. Karvoja on kaikilla eri määrä, ja aika monesta niitä tuntuu olevan liian paljon tai ainakin väärän värisiä. Nämä ovat perimästä tulevia asioita, eikä niille voi mitään. Kannattaa siis opetella pitämään omista karvoistaankin ja niiden väristä.

Ihokarvojen (esim. kainalo-, sääri-, häpykarvat) ajeleminen tai muu poistaminen on vain hetkellinen ratkaisu, kuten olet huomannut. Vaikka ajelisit pois karvoituksen, ne kasvavat takaisin. Siksi osa ihmisistä ajelee kainalokarvansa säännöllisesti. Mikäli mielit siistiä bikinirajaa, toivon sinun keskustelevan asiasta vanhempiesi kanssa. Heillä on varmastikin mielipide asiaan ja toisaalta he osannevat neuvoa sinua tässä asiassa.

Kommentit

Oma kommentti