Uiminen 3/09

 Tää sun palstas on tosi hyvä. Siitä on ollut mulle paljon hyötyy. Mul on kysymyksiä ja toivoisin, että saisin vastaukset. 1. Oon 158cm/50kg, ok? 2. Mua nolottaa mennä koulun kanssa uimaan, koska kaikki meidän luokalla on sellaisii ruipeloita. Ja lintsaan, enkä mee. Vai miten olis paras tehdä? 3. Kuinka kauan kuukautiset yleensä kestää? Siis montako päivää? 4. En haluaisi olla yhden mun kamun kanssa, jos tää on totta? Mulle käy aina samalla tavalla kuin sille, vähän myöhemmin vaan. Sillä alkoi kuukautiset tän kuun alussa. Mua pelottaa, jos mullakin alkaa kun oon sen kanssa. Hylkäänkö sen? Help!
Onneton

Vastaus
1. Piristy, äläkä jää murehtimaan. Koitapa vaihtaa katsomistapaa. Etsi asioita, jotka ovat kivoja, mukavia ja kauniita. Sinäkin olet kaunis, mukava ja kiva. Olet sopivan ja normaalin kokoinen!

2. Uiminen on mukavaa. Se on hyvää liikuntaa ja vesi on kaunista katsottavaa. On aika mahtava tunne, kun vesi liikkuu käsien läpi uidessa, ja vaimeat äänet kuulostavat vekkuleilta sukeltaessa. Kun kelluu vedessä, voi hetken aikaa olla kuin painoton. Älä siis missään tapauksessa lintsaa. Uimataito on tärkeä asia ja koulua pitää käydä. Tuskin muut ovat sinua upeampia. On opittava tykkäämään itsestään ja omasta kropastaan. Olet juuri sellainen kuin sinun pitääkin olla. On tärkeää uskaltaa mennä uimaan, vaikka ujostuttaisikin. Sinä olet sinä – päällysvaatteissa ja uikkareissa.

3. Kuukautiset kestävät useimmilla 3–7 päivää. Osalla vuotoa tulee pidempään. Omien kuukautisten keston saa selville vain ajan kanssa. Kuukautiset ovat naiselle kuuluva asia. Monille asia on aluksi hieman hämmentävä, koska tarvitaan siteitä, ja mahanpohjassa saattaa tuntua epämukavalta. Aika nopeasti kuukautisiin tottuu ja niitä oppii arvostamaan. Kuukautiset ovat merkki siitä, että keho todennäköisesti kehittyy kuten pitääkin. Melko pian kuukautisiin oppii varautumaan. Kuukautiset kuuluvat tytön ja naisen elämään pitkään, joten niihin kannattaa opetella suhtautumaan iloisesti ja hyväksyen.

4. Kyllä sinulle käy kuten pelkäsit. Kuukautisesi alkavat, mutta syy ei ole ystävässä. Älä hylkää ystävääsi siksi, että tahtoisit välttää kuukautiset. Kehosi toimii oman kellonsa mukaisesti. Kun hormonit toimivat sopivalla tavalla ja riittävällä teholla, saat ensimmäiset kuukautisesi – aivan kuten muutkin tytöt. Sinulla on hyvä hetki jutella kuukautisista ystäväsi kanssa. Voit valmistautua omiisi saamalla tietoa ystävältäsi. Myös äidin kanssa kannattaa jutella asiasta.

Kommentit

Oma kommentti