Ulkopuolinen 2/13

1. Tunnen itseni välillä hyvin ulkopuoliseksi ja tuntuu, ettei minulla ole oikeita ystäviä. Yksi ystävistäni suuttuu minulle ihan pikkuasioista, jos vaikka sanon, että hänellä on paita väärin päin, etteivät muut huomaisi sitä. Jos hän on parhaan kaverinsa kanssa, hän ei koskaan ota minua mukaan, koska he haluavat olla kahdestaan. Toinen ystävistäni voi yhtäkkiä alkaa huutaa minulle, jos olen muka tehnyt jotain väärää. Hän myös haukkuu minua ja ulkonäköäni muka vahingossa. Olen sanonut tästä hänelle, mutta hän ei lopeta. Ja sitten hän yhtäkkiä on muka paras kaverini. Mitä teen? 2. Minulle on hankittu silmälasit, mutten uskalla käyttää niitä koulussa. En vain pysty siihen. Pelkään liikaa mitä muut ajattelevat. Siksi joudun valehtelemaan äidilleni, että käytän niitä. Miten voisin uskaltaa käyttää niitä?
Snowflake

Vastaus:
1. Kurjaa, että joudut kokemaan ulkopuolisuutta. Kysy ystävältäsi, joka suuttuu kun kerrot hänen paitansa olevan väärinpäin, haluaako hän sinun kertovan tällaisista asioista. Kerro myös miksi huomautat hänelle asiasta. Joskus suutumme tällaisista asioista, koska tilanne nolottaa meitä. Silloin saattaa reagoida kuvaamallasi tavalla. Kysymällä lupaa annat hänen päättää puututaanko hänen asioihinsa vaiko ei. Jos hän haluaa olla vain jonkun toisen kanssa kahden eikä samalla sinun kanssasi, kannattaa miettiä, haluaako olla sellaisen henkilön ystävä. Jos he ovat kahdestaan, anna heidän olla kahden. Katso miten asiat etenevät, kun et pyydä päästä heidän seuraansa.

Ulkonäön haukkuminen on ilkeää. Se ei ole ystävän käytöstä. Älä suostu haukuttavaksi. Kukaan ei hauku toisen ulkonäköä vahingossa. Kerro, että haluaisit olla hänen ystävänsä, mutta tällainen käytös ei ole ok. Älä suostu jojoilevaan käytökseen. Ansaitset enemmän. Toivon, että löydät hyviä ystäviä.

2. Silmälasit päähän vain. Kerro koulussa opettajalle heti, jos sinua kiusataan. Näkökyvyn kannalta on tärkeää käyttää laseja. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi silmälaseista kiusataan. Et voi tietää, miten silmälasiesi käyttöön suhtaudutaan, koska et ole kokeillut. Valehtelu on väärin. Jos et käytä koulussa silmälaseja, tulee sinun kertoa asiasta vanhemmillesi. Kerro myös, miksi niiden käyttäminen tuntuu vaikealta. Valehdella EI saa.

Toivottavasti asiasi järjestyvät parhain päin. Kerro tilanteestasi kotona.

 

Kommentit

Oma kommentti