Uneton 12/11

Palstasi on tosi hyvä! 1. Minua vaivaa unettomuus. Nukahdan vasta puolenyön jälkeen, ja kouluaamuna pitää herätä seitsemältä! Kesällä on sama juttu, mutta olen tottunut siihen, että pitää herätä klo 7. 2. Minulla on jo ollut kuukautiset, mutta joskus koulussa pelotti keväällä, että kuukautisvuoto alkaa. Olen jutellut asiasta äitini kanssa ja hän sanoo, että kannattaa ottaa kuukautissuojia mukaan. 3. Olen 161 cm pitkä ja painan noin 50 kg. Olenko ok?
APUA!

Vastaus:
Olet sopivan kokoinen ja erityisen sopiva juuri sinuna itsenäsi. Kuukautissuojia kannattaa pitää mukana koulussa. Sitten niitä on mukana, jos kuukautisesi sattuisivat alkamaan. Kenties voit myös auttaa luokkakaveria, jonka kuukautiset alkavat yllättäen. Mukavaa, että olet jutellut kuukautisista äidin kanssa. Äideillä ja muilla luotettavilla aikuisilla on paljon hyvää tietoa ja kokemusta. Koska kuukautiset voivat tulla epäsäännöllisesti, on minusta aika ymmärrettävää, että asia vähän huolettaa. Myös aikuisilla kuukautiskierto on joskus epäsäännöllinen, ja se herättää heissäkin välillä huolta.

Nukkumisvaikeudet ovat melko yleisiä minulle tulevien kirjeiden perusteella. Säännöllinen rytmi arjessa, pimeä ja viileä nukkumistila auttavat osaa. Jollekulle on tärkeää saada kuunnella hetki rauhoittavaa musiikkia, kun toinen haluaa kirjoittaa päivän kuulumiset illalla päiväkirjaan. Joku haluaa jutella vanhempien tai vastaavan kanssa päivän hommat läpi. Monia auttaa sekin, ettei ruutuaikaa ole n. kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa. Juttele asiasta äidin kanssa. Hän osannee kertoa, miten teidän kannattaa lähteä ratkomaan tärkeää asiaa. Nukkuminen on tosi tärkeää, ja siksi riittävä uni pitää saada osaksi hyvää arkea.

 

Kommentit

Oma kommentti