Uneton 12/12

Tarvitsen kipeästi apua. En saa nykyään unta. Se on todella kamalaa. Valvon melkein 11:sta illalla ja sitten aamulla väsyttää.  Olen itkenyt nykyään tosi usein. Se johtuu varmaan unen puutteesta! Olen mustasukkainen kamulleni, ja hän tietää sen. Hän kehuu aina tavaroitaan, jotta tulisin vielä surullisemmaksi. Hän myös kaveeraa minun bestikseni kanssa, ja nyt he ovat besuja.
Lulleri&lalleri

Vastaus:
Joskus elämässä on erityisesti ikäisilläsi nuorilla aikoja, jolloin uni ei meinaa tulla silmään. Asiasta kannattaa jutella vanhempien kanssa. Yleensä nukkumaan mennessä mieleen alkaa tulla asioita, joita jää miettimään. Ehdotan muutamaa kikkaa, jolla voisi kokeilla nukkumaan menon helpottamista.

1) Juttele joka ilta vanhempiesi kanssa päivän tapahtumista. Kerro mitä sinulle kuuluu ja miten päiväsi on sujunut. Pyydä heistä jompaakumpaa vaikkapa hieromaan jalkapohjiasi tai hartioitasi hetken aikaa.

2) Tuuleta huoneesi ennen nukkumaan menoa.

3) Nukkumaan kannattaa mennä heti, kun alkaa vähänkin väsyttää. Äläkä valvo valvomisen vuoksi.

4) Kuuntele rentouttavaa musiikkia tai vaikkapa rentoutusohjelma ennen nukahtamista. Tämä rentouttaa useimpia.

Jos univaivat eivät helpota, pyydä apua vanhemmiltasi ja selvittäkää yhdessä, mistä asiassa on kyse. Väsyneenä ei opi ja mieliala on herkästi ärtyisä tai alakuloinen. Kasvamiseenkin tarvitaan riittävä määrä lepoa. Nukkuminen on tärkeää myös aivoille. Unesta kannattaa siis pitää huoli!

En tiedä kehuskeleeko sinulle kukaan, mutta on toki ikävää kokea itsensä ulkopuoliseksi ja tuntea mustasukkaisuutta. Et voi pitää bestistäsi väkisin bestiksenäsi. Minä koettaisin päästä mukaan heidän puuhiinsa siten, että olisitte kaikki kolme yhdessä. Näin kukaan ei joutuisi olemaan yksin ja jokainen saisi olla yhdessä kahden huipputyypin kanssa. Kehuskelu ei ole fiksua, mutta toisen tavaroita ei myöskään kannata kadehtia. Se, että ystävälläsi on jotakin, ei ole sinulta pois. Meillä on erilaisia mahdollisuuksia ja tarpeitakin erilaisille tavaroille. Ehkä voisimme opetella ihastelemaan sitä, mitä toinen on saanut?

 

Kommentit

Oma kommentti