Univaikeuksia 4/13

En saa millään iltaisin unta. Luen yleensä illalla, ja se auttaa joskus. Miten nukahtaisin helpommin? Muutimme Englantiin ja minulla on suuria kieliongelmia. Opinko koskaan kunnolla englantia?
03 tyttö

Vastaus:
Opit varmasti englannin kielen melko nopeasti. On ymmärrettävää, että se tuntuu aluksi vaikealta. Kun olet oppinut kielen, alkaa koulukin sujua mukavasti. Tunnen monia lapsia, joilla on samankaltainen kokemus kuin sinulla. He kehottavat sinua sinnittelemään vähän aikaa. Kielen oppii lapsena nopeammin kuin aikuisena.

Univaikeudet voivat liittyä uuteen tilanteeseen, jossa olet. Muutto Suomesta Englantiin on aika iso juttu ja muutos. Elämä on Englannissa erilaista kuin Suomessa, kielen lisäksi moni muukin asia on toisin. Uuteen kotiin, maahan ja kouluun tottuminen vaativat aikaa. Senkin  eteen pitää tehdä surutyötä, että kaikki kaverit ja muut tutut kuviot ovat takana päin.
Monesti nukahtamiseen auttaa se, että jutustelee päivän kuulumisista iltasella vanhempien kanssa. Kerro heille, jos sinulla on raskasta ja kieliongelmat vaivaavat. Mukavan lukemisen jälkeen saattaa nukahtaminen onnistua leppoisammin.

Toivottavasti kieli alkaa sujua ja uni tulee paremmin!

 

Kommentit

Oma kommentti