Vaikeuksia 9/08

Vanhempani ovat eronneet ja äiti on mennyt uudestaan naimisiin. Aluksi uusi mies oli ihan mukava ja ystävällinen. Mutta pian äiti sai uuden työpaikan, joka on aika kaukana. Äiti menee töihin bussilla aamulla ja tulee vasta kahdeksalta illalla. No, mies on työtön ja aina meillä ennen kuin menen kouluun ja sillon kun tulen koulusta. Kerran kun heräsin, niin mies tuli luokseni ja veti housut alas. Sitten hän puristeli alapäätäni ja käski olla ihan hiljaa. Se oli ihan kamalaa ja sattui! Kun hän meni pois en uskaltanut tehdä mitään. Noin on tapahtunut aika monta kertaa. Olen yrittänyt puhua asiasta äidille, mutta se ei usko. Tilanne on ihan kamala ja pelkään olla kotona!! HELP! HELP! HELP!
Pelkääjä

Vastaus
Olen pahoillani kaikesta kurjasta olosta, jota sinulle on seurannut tapahtumista. Näin ei saa jatkua enää! Kerro asiasta heti jollekin aikuiselle, johon luotat. On aika tavallista, että äiti ei meinaa uskoa, koska asia on niin hirvittävä.

Siitä syystä toivon, että kerrot asiasta ensin kouluterveydenhoitajalle, kuraattorille, isällesi tai muulle aikuiselle, johon luotat. Syksyllä kannattaa ottaa yhteyttä Tyttöjen Taloon® (p. (09) 8240 5222) ja kysellä tukea asian kanssa pärjäämiseksi. Minutkin löydät sieltä.

Asia on raskas, pelottava ja ahdistava, mutta älä suostu alistumaan enää. Jos sinulla ei ole ketään, jonka kanssa puhua asiasta heti, soita sosiaalipäivystykseen ja pyydä apua. Sinua ei saa satuttaa eikä pelotella. Sinulla on oikeus olla kotonasi rauhassa ja turvassa.

Se, että et ole uskaltanut tehdä mitään, kuuluu asiaan. Kuinka kukaan voisikaan tietää mitä tehdä, kun turvallinen ja omassa kodissa asuva ihminen satuttaa toista julmasti ja ilkeästi. Voimia sinulle. Uskalla kertoa tapahtumista pian!

Kommentit

Oma kommentti