Vakava sairaus 9/10

Minulla on yksi kysymys. Sairastan syöpää. Kaikki hoidot pelottavat minua, enkä aina saa nukutuksi. Mitä voin tehdä, että saan nukutuksi ilman ajattelua? Mitä teen? Kiitos jo etukäteen hirveästi, jos vastaat.

Vastaus:
Kiitos kysymyksestäsi. Ymmärrän, että hoidot pelottavat sinua. Tiedän, että hoidot ovat rankkoja, eikä niiden jälkeen olo ole aina kovinkaan mukava. Toisaalta toivon, että voisit ajatella, että hoitojen tarkoituksena on auttaa sinua. Koita jaksaa ja miettiä, että sinua hoidetaan, jotta parantuisit.

Kun minä en saa unta, mietin, mitä kaikkea ehdin tehdä yön aikana, koska en saa unta. Hassua kyllä aika usein sitä nukahtaa nopeasti, vaikka juuri on päättänyt valvoa ja miettiä mitä kaikkea voisikaan valvoessaan tehdä. Joku taas kertoi, että hyvien asioiden miettiminen auttaa. Menneestä päivästä voi keksiä viisi hyvää asiaa, joita ei vaihtaisi pois.

Uskon myös, että kun pohdit ja pelkäät tulevia hoitoja, kannattaa siitä kertoa omille vanhemmille. Pyydä toista olemaan hetki vieressäsi. Sano pelkosi ääneen ja pyydä vanhempaa pitämään sinua kädestä, makaamaan vieressäsi tai silittämään sinua, jos jokin näistä asioista voisi sinusta tuntua mukavalta. Kokeile.

Toivon sinulle kaikkea hyvää! 

Kommentit

Oma kommentti