Vanhempien riidat

Kaikki on alkanu pari vuotta sitten. Mun vanhemmat ei voi puhuu toisilleen. Äiti sanoo aina mulle, että miksei isäs maksa mitään? Miksi? Miksi? Rupeen itkeen aina, kun se puhuu niin. En haluais, että mun äiti koko ajan puhuu pahaa mun isästä. Oikeesti välillä tuntuu, etten haluais enää olla täällä, vaan ihan jossain muualla mun isin ja siellä asuvien sisarusteni kanssa. Auta mua! Mitä voin tehdä?
Eronneet on mullakin

Vastaus:
Vanhempien ero on useimmista kurja asia, vaikka riitely loppuukin eron myötä. Useimmista vanhemmista tulee tyytyväisempiä, kunhan erosta on kulunut jonkin aikaa. Ikävää, että äitisi on niin kiukkuinen kaikesta hänen ja isäsi välillä tapahtuneista asioista. Hän on unohtanut erittäin tärkeän asian: Sinulle isäsi on tärkeä, ihana ja ainutkertainen ihminen, jota varmasti kaipaat, kun hän ei ole enää luonasi koko ajan.
Vanhempien tulisi löytää puheyhteys toistensa välillä. On kurjaa, kun me aikuiset emme osaa tehdä asioita niin kuin pitäisi ja unohdamme omassa pahassa olossamme lastemme tunteet. Ehdotan, että teet kolme asiaa.

1. Kerro äidillesi, että sinusta tuntuu kurjalta, kun hän haukkuu sinun isääsi. Sano, ettet tahdo kuunnella haukkumista, koska se tekee sinut surulliseksi.

2. Kerro tunteistasi myös isällesi ja pyydä häntä auttamaan asiassa. On tärkeää, että keskusteluyhteys löytyy vanhempien välille, koska molemmat haluavat varmasti sinun parastasi ja rakastavat sinua kovasti.

3. Puhu kotitilanteestasi koulussa terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa. Tarvitset aikuisten tukea ja apua, jotta tilanne kääntyy parempaan suuntaan ja sinä jaksat käydä koulua ja nauttia elämästä ja vanhemmistasi.

Kommentit

Oma kommentti