Väsynyt 4/14

1. Onko ok, jos synttäreille tulee vain yksi tai kaksi vierasta? 2. Ystäväni väittää, että olen outo. Olen 9½-vuotias ja käytän rillejä. 3. Minua väsyttää aina aamulla. Onko se mahdollista eli normaalia?
Ujo tyttö

Vastaus:
1. Minusta olisi tosi kivaa saada juhliini yksi tai kaksi vierasta, jos he olisivat minusta mukavia vieraita. En tiedä, miksi vieraita pitäisi olla monta. Pääasiahan on, että kaikilla on juhlissa mukavaa.

2. En tiedä, mitä ystäväsi tarkoittaa sillä, että olet outo. Tunnen kuitenkin monia lapsia, joita kutsutaan oudoiksi. Yleensä nämä ovat sellaisia henkilöitä, jotka pukeutuvat omaan tyyliinsä, pitävät omia ja toisten puolia ja ovat fiksuja. Ne oudoiksi kutsutut lapset, jotka tunnen, ovat upeita tyyppejä.

Kysy ystävältäsi, mitä outous tarkoittaa ja mieti mitä ajatuksia  kuvaus sinussa herättää. Onko kyseessä sinun mielestäsi hyvä vai huono asia, ja pitääkö asialle tehdä jotain, eli olla onnellinen tai yrittää muuttaa jotakin omaa tapaa. Juttele asiasta vaikka vanhempiesi kanssa, jos outous vaikuttaa sellaiselta, että tarvitset asiaan apua ja neuvoa.

Silmälasit ikäiselläsi ovat ­aika tavalliset. Lasien avulla näet kunnolla. Ajattele, mikä onni! Jos laseja ei olisi, näkisit paljon huonommin ja olo olisi hankala kaiken aikaa.

3. Väsymys riippuu elämäntavoista. Nukutko tarpeeksi, eli moneltako menet nukkumaan ja milloin heräät?. Riittävä uni on tosi tärkeää, ja niin on liikkuminen ja terveellisen ruoan syöminenkin. 

 

Kommentit

Oma kommentti