Vatsakipuja 3/14

Olen ihastunut yhteen poikaan, mutta en tiedä tykkääkö hän minusta. Jos menen jonnekin ekaa kertaa, vatsaani alkaa sattua. Olen aloittanut uinnin. Menin sinne kolmatta kertaa ja vatsaani alkoi sattua. Menin kauppaan ja silloinkin vatsaani alkoi sattua. Onko tämä normaalia? Joitain kavereitani alkaa ärsyttää, että olen välkällä meidän kummiluokan oppilaiden kanssa. Mitä voisin tehdä?

Vastaus:
Toisesta voi tykätä, vaikkei tietäisikään vastaako hän tunteisiin. Tämäkin on onnellista. Jos sitten haluat tietää, mitä poika tykkää sinusta, kannattaa koettaa tunkeilematta päästä olemaan yhdessä. Kun toiseen tutustuu, voi asiaa kysellä kahden kesken. Joskus kuitenkin on mukavinta tykätä toisesta ilman, että lähtee selvittämään tämän tunteita.

Vatsakipu voi tulla jännityksestä, mutta joskus kyseessä voivat olla vaikkapa ruoansulatusvaivat, joku pöpö tms. Jos kipua on usein, kerro siitä vanhemmillesi. Selvittäkää, mistä on kyse. Kun menet uusiin paikkoihin ja mahaa tuntuu nipistelevän, kokeile auttaisiko se, että toteat itsellesi, että sinua taitaa jännittää, mutta kaikki sujuu hyvin.

En ymmärrä, miksi luokkalaisiasi ärsyttää, jos olet toisen luokan väen kanssa. Sinulla on oikeus olla kenen kanssa tahdot. Voisiko asiasta jutella heidän kanssaan? Voisit selittää, että pidät kaikista ja haluat olla kaikkien kanssa.

Kannattaa myös pohtia, miksi luokkalaisiasi ärsyttää, että sinun ystäväsi ovat toisella luokalla. Pidä kiinni ystävistäsi, ja ole ystävällinen myös oman luokkasi väelle. Toivottavasti asiaan löytyy ymmärrys. On surullista, jos muut estävät sinua olemasta haluamiesi ystävien kanssa. Toivottavasti ystäväsi pitävät puoliasi ja löydät tavan, jolla voit olla kaikkien kanssa.

Mikäli tilanne on sinulle vaikea ja tuntuu, että luokkakaverisi rajaavat ystävyyttäsi, voisi olla hyvä ajatus keskustella asiasta luokkasi kanssa opettajan johdolla ja selvittää, mistä asiassa on kysymys.

 

Kommentit

Oma kommentti