Vatsavaivoja 6/11

1. Olen 11-v. tyttö ja minulla on ollut vähän alavatsakipuja. Se ei satu kovaa, eikä koko ajan. Lisäksi päähän koskee vähän parina päivänä. Olisiko tämä sitä, että menkat voisivat alkaa pian? Pikkareissani on ollut jo jonkin aikaa jotakin kovettunutta vaaleaa mömmöä, en usko, että se olisi pissaa. Mitä sinä luulet? 2. Meillä on tänä vuonna terveystarkastukset. Lääkäri on mies ja siellä pitää ottaa paidat ja muut pois ja hän tarkastaa alapään. Kavereilleni on jäänyt traumoja, ja minua pelottaa mennä sinne. Toivottavasti vastaat!
Se, joka haluaisi tietää

Vastaus:
Toivottavasti saat vastauksistani haluamaasi tietoa. Alavatsakipu voi johtua menkkojen tulosta, mutta monesta muustakin asiasta. Pikkareiden mömmö kuulostaa valkovuodolta. Minäkin veikkaan, ettei kyseessä ole pissa, vaan pikkuhiljaa kehossasi alkaa näkyä naiskehon toimintaa. Lisääntynyt valkovuoto on yksi merkki siitä.

Lääkärintarkastukset jännittävät monia. Asiasta juttelu kotona on tärkeää. Mieslääkäri katsoo sinua samalla tavalla kuin naislääkäri. He ovat lääkäreitä, joiden tehtävänä on tutkia, että kehitys kulkee kuten pitääkin ja siksi kehoa tarkastellaan. Ymmärrän jännityksen ja se kannattaa sanoa lääkärille ääneen. Lääkärintarkastus ei ole lääkäriä varten, vaan sinun parhaaksesi. Ketään ei kuitenkaan saa pakottaa tarkastukseen, ja siksi on tärkeää puhua asiasta vanhemmille. Kenties heistä jompikumpi voisi tulla tueksesi tutkimuspäivänä.
Puhumalla asiat selviävät ja aikuisten kanssa neuvotellessa löytyy hyviä ja järkeviä ratkaisuja.

Kommentit

Oma kommentti