Yksin kotona 5/09

Mulla on yksi huoli. Mä joudun olemaan aina kotona yksin koulun jälkeen. Mua pelottaa olla yksin eikä kukaan mun kaveri halua olla mun kanssa.
Habbo Hotel fani

Vastaus
Monia pelottaa olla yksin kotona. Olo on varmasti kurja, jos arvelee, ettei kukaan välitä olla seurassasi. Voisi olla hyvä ajatus miettiä, mikä kotona yksin olemisessa pelottaa. Asiasta kannattaa jutella vanhempienkin kanssa. Joskus hiljaisuus saa mielikuvituksen villiin laukkaan, ja esimerkiksi kaikki äänet alkavat pelottaa, kun kuvittelee kaikenlaista. Monia helpottaa, kun kuuntelee musiikkia tai laittaa TV:n päälle, vaikka sitä ei katsoisikaan.

Sanot, että joudut olemaan kotona aina koulun jälkeen. Tarkoittaako se sitä, ettet pääse ulos. Jos saat ulkoilla, niin nauti kauniista säästä ja raittiista ilmasta ennen muiden kotiin tuloa. Läksyt kannattaa kuitenkin tehdä ennen uloslähtöä. Jos et saa mennä ulos, suosittelen lukemaan kivoja kirjoja. Askarrellessakin aikaa kuluu mukavasti.

Juttele kavereidesi kanssa ja kysy, miksi he eivät halua olla kotonasi. Joskus asia on niin yksinkertainen, että he haluavat olla ulkona. Jos vietät paljon aikaa netissä, sitä vähentämällä voi löytyä enemmän kavereille.

Toivottavasti pelot häipyvät ja saat vanhempiesi kanssa aikaan sinulle mukavan olon koulun jälkeiseen aikaan. Joskus muuten auttaa kaikkein parhaiten se, että päättää pelätä ihan tosissaan ja kaikkea mahdollista. Jos oikein päättää täristä, tutista olan takaa, tulee useimmin nauraneeksi ja pelko häipyy.

Kommentit

Oma kommentti