Yksinäinen 2/14

Olen ollut koulussa yksin jo aika kauan. Muutamat tytöt meidän luokalta menevät rinkiin ja alkavat keskustella. Olen yrittänyt mennä kysymään heiltä, että saanko olla heidän kanssaan, mutta he juoksevat vain minua karkuun. Olen puhunnut opelle jo kaksi kertaa ja olemme keskustelleet tilanteesta, mutta se ei auta. Välillä he päästävät minut leikkeihin, mutta eivät aina. Parhaan ystäväni kanssa riitelemme monta kertaa päivässä, mutta sovimme riidan. Yksi tytöistä vääntelee naamaansa minulle. Kerran meillä oli tanssihharjoitukset (jonka tytöt olivat keksineet), ja kun improvisoin, tytöt sanoivat, että minun pitää tehdä sitä mitä muutkin. Luokallamme on kahdeksan tyttöä + minä. Ole kiltti ja vastaa minulle!
The Beatles -fanittaja

Vastaus:
Toivottavasti vastaukseni antaa ajateltavaa. Minä keskittyisin saamaan bestikseni kanssa ystävyyden toimimaan siten, etten riitelisi hänen kanssaan koko ajan. Kerrot, että riitelette monta kertaa päivässä. Se ei varmaankaan ole mukavaa. Kun saat asiat kuntoon bestiksesi kanssa, kannattaa ryhtyä saamaan kavereita muista tytöistä. Mieti sekä bestiksen että muiden luokkakavereidesi osalta, onko jotain mitä sinä voisit tehdä toisin.

Olen samaa mieltä kuin muut tytöt, että tanssitreeneissä, joissa harjoitellaan yhteistä tanssikuviota, ei voi improvisoida. Tai ainakin asiasta pitää sopia. Minusta on kiva, että he kertoivat rehellisesti sinulle asiasta. Näin sait mahdollisuuden muuttaa toimintaasi ja kuitenkin sait tanssia heidän kanssaan.

Toisten musiikkimausta tai muustakaan ei saa ketään kiusata. Ehkä voisi auttaa, jos kerran vielä kertoisit asiasta opettajalle ja koittaisitte miettiä koko porukan voimin, miksi yksi ihminen ei mahdu rinkiin. Samalla on tärkeää, että mietit omaa toimintaasi ja olemistasi – miten pitäisi olla, että mahtuu tyttöporukkaan mukaan.

 

Kommentit

Oma kommentti