Yksinäinen 8/08

Opettajani on huomannut yksinäisyyteni ja sanonut siitä kavereilleni. He suuttuivat, sillä heistä he eivät ole tehneet mitään. Eivätkä olekaan! En syytä heitä, mutta haluaisin tietää, miten saan taas rohkeutta jutella kavereille? Miten saan rohkeutta kertoa mielipiteeni? Mitä pitäisi tehdä? Vastaa minulle, sillä olen aivan neuvoton.
Ulkopuolinen

Vastaus
Tunne siitä, että on ulkopuolinen, on kurja. Aika usein ulkopuolisuuden tunteen saa aikaan itse. Ajattelee, ettei kuulu porukkaan ja joskus jopa tulkitsee toisen sanomia asioita siten, että luulee olevansa porukkaan kuulumaton. Sinun pitää miettiä, milloin ulkopuolisuuden tunne oikein alkoi. Oletko vasta muuttanut kauemmas vai asunut muista erillään jo pidempään? Jos asupaikka ei ole muuttunut ihan äskettäin, mieti mitä asioita on muuttunut.
Minä ehdotan neuvoksi seuraavaa: ryhdy puhumaan ystäviesi kanssa koulussa. Ei kukaan voi sinusta kiskoa sanoja, ellet itse puhu. Kysele asioista, joista ystäväsi puhuvat ja liity sitten kommentoiden mukaan. Minusta kuulostaa siltä, että olet vetäytynyt syrjään itse ystävistäsi. Mieti miksi niin teet. Jos ystäväsi jättävät sinut yksinään, eivät he ole todellisia ystäviä. Silloin kannattaa etsiä uusia kavereita. Jos sinua painaa jokin asia, puhu siitä jollekin aikuiselle. Tästä ystäväongelmastakin kannattaa jutella omien vanhempien kanssa.
Toivon, että kutsuisit ystäväsi luoksesi kylään koulun jälkeen. Jotenkin saisitte varmasti vanhempiesi kanssa tällaisen päivän järjestettyä eikä sinun tarvitsisi olla yksin. Paljon iloa ja aurinkoa kevääseesi!

Kommentit

Oma kommentti