Ylipainoa 8/12

Olen mielestäni ylipainoinen. Haluaisin laihduttaa, mutta en voi juosta paljon jalkani takia. Nilkkani on leikattu ja se ei tule enää kuntoon. Tuntuu kuin olisin vajoamassa masennukseen. Olen pirteä kavereideni kanssa, mutta saatan yhtäkkiä alkaa tehdä kaikkea mekaanisesti. Kotona saatan vain istua sängylläni ja tuijottaa seinään mitään näkemättä. Toivottavasti vastaat, tarvitsisin kipeästi apua näihin kysymyksiin. Haluaisin olla taas normaali. Kiitos!

Vastaus:
Laihduttamisasioista pitää jutella vanhempien tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Aikuisten kanssa syntyy käsitys siitä, oletko oikeasti ylipainoinen ja miten painoa voi tarvittaessa pudottaa terveellisimmin. Vaikka et voisi juosta, suosittelen kaikille kävelyä ja siinä samalla hyppelyä. Niin vahvistuvat lihakset ja saat liikuntaa. Kaikille voi suositella myös terveellistä ja monipuolista ruokailua, vähäisiä herkkuja. Jo näillä asioilla pääsee pitkälle painonhallinnassa. Ruokia ei saa jättää väliin, eikä ruokailusta saa tehdä yksipuolista. On tärkeää syödä monipuolista ruokaa. Sillä on vaikutusta mielialaankin. Terveellinen syöminen saa meidät hyvälle mielelle.

Mieliala voi olla välillä vähän alavireessä jokaisella. Juttele tuntemuksistasi kotona vanhempiesi kanssa. Seinään tuijottelu on välillä ihan hyvästä. Aina ei tarvitse tehdä mitään, vaan joskus on ihan hyvä vain olla ja möllöttää. Jos tämä tapa alkaa olla jokapäiväistä, on tärkeää miettiä aikuisten kanssa mistä on kyse. Mekaanisuuteen ja seinäntuijotteluun voit koettaa vaikuttaa itsekin. Mitä jos huomatessasi mekaanisuuden tullessa päälle, pysähtyisit ja ryhtyisit tekemään asioita eri tavalla. Kirjaa ylös millaisissa hetkissä mekaanisuus tulee näkyviin. Tämä voi olla tärkeää tietoa myös aikuisille, jos asiaa pitää ryhtyä selvittämään.

Kun huomaat tuijottavasi seinää, rakenna seinälle tarina – kuvita seinä mielessäsi. Anna ajatusten liikkua vapaasti. Kirjaa tarina enempiä pohtimatta ylös tai piirrä se kuvaksi. Toivottavasti mielialasi on jo parempi.

 

Kommentit

Oma kommentti