Yökastelu 12/08

Toivottavasti vastaat, sillä asia on tärkeä. Mulla on yökastelua. Joskus mun pikkusisko, kun meille tulee riitaa, uhkaa kertoa siitä mun luokkalaisille. Oon nelosella ja mulla on ollut yökastelua jo aika kauan. Tää asia vaivaa mua. Joskus kun kastelen usein, isi ja äiti hermostuvat vähän.  Mietin miten voin sanoa heille, että yritän olla kastelematta vaikka kuinka ja silti se vain tapahtuu. Toivottavasti voit auttaa.
Kastelija-Girl

 

Vastaus
Kiitos tärkeästä kirjeestäsi. Aiheesta on tullut muitakin kirjeitä, joten et ole vaivan kanssa yksin! Pikkusiskolle kannattaa sanoa, että toisen vaivojen kertomisella on turhaa ja tyhmää uhkailla. Siinä, että kastelet yöllä, ei ole kerrottavaa muille. Et tee sitä tahallasi, etkä asialle oikein yöllä mitään voi. Ehdotan nyt muutamia asioita, joita voisit kokeilla, vaikka luulen, että asioita on jo kokeiltu.

1. On hyvä kertoa omista ajatuksistaan vanhemmilleen. Kerro, että yrität kyllä, mutta et voi asialle mitään. Uskon, että vanhempasi tietävät asiasta. Kerro myös pikkusiskosi uhkailusta kertoa asiasta luokkakavereillesi.

2. Käynti lääkärillä voisi auttaa selvittämään, mistä on kyse.

3. Minä pyytäisin äitiä ja isiä hankkimaan suojat sänkyyn, jottei kastelusta seuraa niin suurta sotkua. Jos aamulla heräät märistä lakanoista, vie ne heti pyykkiin.

4. Pyydä, että sinut herätetään yöllä käymään WC:ssä. Osalle siitä on ollut apua.

5. Älä anna vaivan häiritä elämääsi. Et voi asialle mitään. Tiedän, että se voi olla hankala vaiva, mutta koita yhdessä äidin ja isin kanssa selvittää mistä on kyse. Pyydä heidän apuaan.

Kommentit

Oma kommentti