10 vinkkiä: Pidä hauskaa porukalla

Näitä vinkkejä kannattaa kokeilla, kun saatte kasaan kaikki naapuruston lapset tai vaikka serkut. Pyytäkää mukaan myös aikuisia!

Koululainen 2/2014

1. Järjestäkää puikkonuudeliviesti. Keittäkää pieni määrä parin cm:n pätkiksi katkottuja nuudeleita tai spagettia. Jakautukaa joukkueisiin ja kattakaa jokaiselle joukkueelle nuudelilautanen ja jokaiselle joukkueen jäsenelle syömäpuikot. Jokaisen joukkueen ensimmäinen jäsen pyydystää puikoilla suuhunsa yhden nuudelipätkän ja lähettää seuraavan jäsenen matkaan. Mikä joukkue suorittaa tehtävän ensimmäisenä?

2. Kysykää vanhemmiltanne, millaisia leikkejä heillä oli lapsuudessaan ja alkakaa testata niitä. Kokeilkaa myös Vettä kengässä, Kirkonrottaa ja Tervapataa. Pyytäkää vanhemmat mukaan!

3. Kootkaa porukka ja menkää yhdessä keilaamaan. Tarkistakaa ensin, että paikkakuntanne keilahallissa on riittävän pieniä kenkiä ja kevyitä palloja.

4. Järjestäkää nyyttärinaamiaiset. Päättäkää etukäteen kuka tuo suolaista syötävää, kuka makeita herkkuja ja kuka juomaa.

5. Kirjoittakaa jatkokertomus vuorotellen, rivi ja lause kerrallaan. Taittakaa aiemmat lauseet piiloon ja jättäkää näkyviin vain seuraavan rivin ensimmäinen sana.

6. Järjestäkää omalle luokalle tai kaveriporukalle rusettiluistelu: jakakaa kaikille osallistujille numerolappu. Jokainen numero on kahdella eri lapulla. Osallistujat etsivät joukosta henkilön, jolla on sama numero, ja luistelevat yhdessä. Muistakaa eväät!

7. Tehkää näytelmä tai vaikkapa musikaaliesitys. Esittäkää sitä oikealle tai mielikuvitusyleisölle.

8. Järjestäkää pulkkakisa laskiaismäkeen. Hankkikaa erilaisia laskuvälineitä kelkoista muovipressuihin. Testatkaa, mikä luistaa parhaiten.

9. Pitäkää peli-ilta. Jokainen osallistuja tuo mukanaan yhden lautapelin, ja sitten vain pelaamaan!

10. Järjestäkää oma Amazing Race. Valitkaa jokin paikka kodin tai koulun lähellä ja jakautukaa kahteen ryhmään. Ryhmät antavat toisilleen tehtävän (etsi kymmenen käpyä, kuvaa kymmenen roska-astiaa), joka pitää suorittaa matkalla valittuun paikkaan. Kumpi ryhmä ehtii ensin perille?

Lue myös 10 vinkkiä hauskanpitoon kaverin kanssa ja 10 vinkkiä yksinoloon! Vai haluaisitteko mieluummin askarrella?

Teksti: Koululaisen toimitus Kuva: Kristiina Kurronen / Kuvaryhmä / SKOY

Kommentit

Toi oma Amazing Race kuulostaa kivalta ???????? ????????????????????????????????

Oma kommentti