Anna oma kirjavinkki

Kerro, mikä on suosikkikirjasi ja miksi. Kerro myös, kuka sen on kirjoittanut.

Muiden suosituksia lukemalla voit löytää paljon uutta ja hauskaa luettavaa!

Parhaat kirjavinkit saatetaan julkaista Koululainen-lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Itse lempikirjojani on Sintut, Eput, Nummelan ponitallit, Karoliinat, Supermarsut, Pappilan ponitytöt, Jesset, Neat, Onneli ja Anneli ja Ronja Ryövärintytär. Luen siis paljon, ja noi kirjat on tosi hyviä!

kantsii lukee RONJA RYÖVÄRINTYTÄR tai VELJENI LEIJONAMIELI tai vaikka KATTO KASSINEN!:)ne kaiki on niin ihanii.kantsii kokeilla lukee ees joku näistä.ne kaikki on ylivoimasesti mun suosikki kirjoja!!!Ne kaikki kirjat on kirjottanu Astrid Lingren,tai en oo varma miten se kirjotetaan mut uskoisin et noin.SUOSITTELEN HURJAN HURJASTI NÄITÄ KIRJOJA LUETTAVIKSENNE:)

luin teijä kommentit joo oma sun tietsikka pelleilee
ja replika erityisesti huumori

ja tässä lisää
mangat neitietsivät lizziemguire koiratytöt

ja tässä lisää
mangat neitietsivät lizziemguire koiratytöt

ja tässä lisää
mangat neitietsivät lizziemguire koiratytöt

ja tässä lisää
mangat neitietsivät lizziemguire koiratytöt

tykkään nuortenkirjoista mutta erityisesti Starlight:tista
ja Nina vauhtikanat,neitietsivät , ristoräppääjät viivi pusu
listaa vois jatkaa aika pitkälle. en viitti kaikkee laittaa

Starlight on best!!!

mangoista!!!!!!!!,sota kirjoista!!!!!!!!!!!!!!,historia kirjoista!!!!!!!!!!!!

satsuma oon samaa mieltä vaikka en oo lukenu mut oon kuunellu ääni kirjana hyvä on;):):)

rakas nuijapäiväkirjani sarjan kirjat ovat tosi hyviä!kannattaa lukea!

Eppu Nuotion Villilä-kirjasarja on ihan paras! Ne ei oo hirveen pitkiä, niissä on kuvia ja se sopii sekä tytöille että pojille. Enemmän ehkä tytöille, koska siinä on päähenkilönä semmonen Aurora, joka asuu ainoana isompana tyttönä Villilässä, koska muut lapset ovat pari vuotiaita ja seitsemmän pojan joukko.
Kantsii lainata kirjastoista! Suosittelen!

Sisko Disko-sarjaan kuuluvat MATKALLA NÖRTTIYDEN YTIMEEN ja KIRJEITÄ KEITTIÖSTÄ on tosi hyviä. Kannatta lukea!

Lukekaa kirja Pimeydestä kutsuttu. Se on hyvä!!! 🙂 Kannattaa lukee :D.

livvy sul on hyvä kirjamaku :). mäki oon lukenu darren shanit, indot, percy jacksonit ja näit r.l.stinen kirjoi 😀

jos haluutte jännitystä nii lukekaa darren shanit!!!! :D. just paras sarja (vampyyrit<3)

Percy jacksonit, darren shanit… Afrodite ja kuolema, afrodite ja petos. nimeni on skellig. goosebumps, nightmare room.harry potterit. universumien tomu. animorphs. noi tuli ekan mielee :D. on muitki en jaksa kirjottaa niit…

Rebekka Jamesin ”Ystävä hyvä” on todella hyvä! Suosittelen! (kirjailija saattaa olla väärin, mutta joku sellanen se oli)

öh.. mää oon just sellane joka saa ihan tosissaan etsii, et löytää sopivan kirjan.
esim. mä en vaan pysty lukee Harry Potterei- ei niis mitää vikaa oo, mut ne on vaa liian pitkii mulle. siis joku 200- 400 sivuu on mulle hyvä.
Percy Jacksonit (jos ees kirjotin oikein) on tosi hyvii.
hmm..

stephanie Meyerin luoma twilight-saaga on ihan paras! Aivan ihana romaanisarja vampyyrin ja ihmisen rakkaudesta. Myös P.C. Castin ja Kristin Castin kirjoittama Yön talo-sarja on todella hyvä. Kahdeksanosaiseksi kavavan kirjasarjan toinen osa Petetty ilmestyi 4.10. Ensimmäinen osa on nimeltään Merkitty.

kirjailija Kristin Cashoren kirjoittama fantasiakirja Syntymälahja kertoo Katsa nimisestä tytöstä joka elää sydänmaassa kuningas Randan alaisena. Katsan syntymälahja on tappaminen mutta hän ei haluaisi olla murhaaja.
Kirjassa Katsa lähtee yhdessä po-nimisen pojan kanssa selvittämään lounamaalaisen prinssin sieppausta
Suosittelen kirjaa nuorille

kannattaa lukee siskoni vampyyri kirjoja niitä on jotkut 3 osaa, oon lukenu ekan nimeltään ”vaihtokaupat” ja se oli tosi hyvä ne ei ole yhtään pelottavia vaikka joidenkin mielestä voi kuulostaa ”jännältä” vampyyri… kirjailija on: Sienna Mercer lukekaa ees eka osa se oli hyvä

C.S Lewisin kirjat on parhaita varsinki velho ja leijona suosittelen 8-12 ikäsille

Harry Potterit on PARHAITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stephenie Meyerin Twilight/Houkutus – sarja on todella hyvä. Suosittelen kaikille sen lukemista. Tarina ihmisen ja vampyyrin rakkaudesta. :)) Kannattaa lukea muutkin osat.

darren shanit on ihan parhaita, mut r.l.stinen vampyyrisiskokset, siskoni, vampyyrit, pikku vampyyrit, miekkani laulaa, ingot, potterit, demonin merkitsemät, perilliset, sis. Eragon ym., percy jacksonit, houkutukset, muit en ny muista…

Muuten, onko kivaa, että on erilaisia lelukirjoja? Minusta ei ole lelulehden voittanutta. Kaikki ihan hyviä, lemppari silti on ehdottomasti omakeksimäni lelulehti. Sen nimi on Moi, kaikki!

Juon mehua tässä ja katson uutta Amon aarrekirjaa. Odotan jo Leikin ihmemaata. Kumpi muista on parempi, Amo vai leikin Ihmemaa? Minusta molemmat. Ja niitä kannattaa lukea.

Nuket on mukavia. Niistä kertovia kirjoja on paljon. Keksin oman tarinan. En nyt kerro sitä kokonaan, mutta voin kertoa alkua. Se alkaa: Olipa kerran hyvä nukke. Sen nimi oli Leego. Se leikki jne… Muuten, tarinan nimi on Nukkejen ihmeellinen leikinmaa.

vampyyrin palvelija.
suosittelen kokeneille lukijoille jotka tietää maailmasta ja jaksaa keskittyä.

Mä tykkään Harry pottereista ja Twy Light kirjoista… luen myös sisko disko -sarjaa

Tossavaiset tottakai! on ihan törkeen hyvä kirja! suosittelen yli koululaisille.. Kirj. Tuula Kallioniemi!!!!<333 tykkään myös Jacqueline Wilsonin kirjoista mm. myöhään ulkona. Ystäväni Vicky. Kurja juttu. =) suosittelen!

harry potterit on tosi hyvii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tykkään myös frendejä&kundeja kirjasarjasta

Ite oon kans tykännyt joskus nuorempana neiti etsivistä, jotka tietty jo mainittiin, mut luin niit jotain 80 niin alko toista itteään, mut ehdottomasti paras sarja on kuitenkin Ingo(helen Dunmore)se on siis aivan ihana,ja sit kans Kirsten Millerin Kiki Strike ne hahmot siis aivan ihania, joka on myös jo mainittu tulispa sen toka osa pian.. Ja sit Percy Jacksonitkin on hyvii, jotka kans mainittiin. Ja sit mä joka nyt rakastan jännitystä ja aivojen käyttämisestä pidän kans Agatha Christien dekkareista, jotka tosin onkin jo aikuisten kirjoja ja ei välttämättä sovi kovin pienille. Ja sit Mary Hofmanin Stravaganza on aivan ihana ja sit kans Cornelia Funken Mustesydän sarja.

Death note on kaikkein paras sarjakuva sarja mitä olen koskaan lukenut!! Se on manga sarja.

jee supermasu
ROKKAA siinä on kivoja juttuja se vaan on paras

Harry Potter kirjat on parhaita.
Ne on kirjoittanut J.K.Rowling.
Hyvät puolet:
1. Niissä on huumoria.
2. Niissä on Jännitystä.
3. Ne ovat täynnä taikaa.
4. Niissä on LUKEMATTOMASTI hyviä puolia.

Edellisenä mainittu Twilight-sarja on niin <3. Ja Tittamari Marttisen Viivi Pusut myös.

Stephenie Meyerin Houkutus-kirjasarjan kirjat on ihan parhaita. Ne kannattaa lukea, ja kun olet lukenut ne, et pääse enää eroon niistä.

Harry Potterit ovat mahtavia!kannatta ehdottomasti kokeilla<3 kaikenikäisille

Siskoni vampyyri -kirjat ovat todella hyviä!Ensimmäisessä kirjassa 13.vuotias tyttö, Olivia Abbot muuttaa perheineen Franklin Grooven kaupunkiin.Koulussa Olivia tutustuu goottityttö Ivyyn.Olivia ja Ivy huommaavat olevansa identtiset kaksoset.Mutta he eivät olekkaan ihan samanlaiset Ivy on vampyyri…Ja seikkailu alkaa.Lukekaa!Suosittelen noin 9-13 ikäisille tytöille.

morro. mä tykään tove jansonin muumi kirjoista.tämän kirjan sain lainaksi ja sen nimi on taivas mikä sisar. 3.1.2009 tulbero

Paras kirja on:
Viivi Pusu ja pyörryttävät pyjamabileet.
En muista kirjoittajaa:)

Suosittelen surkeiden sattumusten sarjan kirjoja. Ne on tosi kivoja. Niis ei mene kauan aikaa kun ne lukee , vaikka ne onkin aika paksuja. Ne kirjat on kirjoittanut Lemony Snicket.

Suosittelen KOIRAKIRJOJA!
Siis sellaisia missä on kaikkkia koirarotuja ja sellaista.. Varsinkin koiran omistajille:)

Tenavat kirjat ovat ihania! Niissä on huumoria ja Ressu on söpö siinä kirjassa tai ennenmin sarjakuvakirjassa.

Harry Potterit ovat ehdottomasti parhaita! Niiden kirjoittaja on J.K.Rowling.

terve kantsii lukkkkkkkkeeee ellenkirjoi ne on tooooosi kirjoja kivojja

Paras on EHDOTTOMASTI Merja Jalon Nummelan Ponitalli-kirjat!Ja ehkäpä Harry Potteritkin?(

Mä tykkään neiti Etsivistä.Paras niistä on Neiti Etsivä ja Venetsian kummitus.Neiti Etsivät on kirjoittanut Carolyn Keene.SUOSITTELEN!

Mä tykkään ainakin Kesä koittaa, Pim!, Kapteeni kalsari ja jännärikirjoista.

musta on risto räppääjä sitkeä finni
sen on kirjoittanut sinikka ja tiina nopola suosittelen

Mä tykkään Eläinten Arkki-sarjasta. Kirjoittanus Lucy Daniels. Myös Koiratytöt-sarja on hyvä. Merja ja Marvi Jalon kirja. Ja paras sarjakuva on mielestäni Aku Ankka

Minä luen ihan tavallisia kuvattomia kirjoja illalla mut päiväl mä luen jännäreitä.

Tiedän tuon Ennuskivien mahti kirjan. Ihan luettava se oli, mutta ei mikään erityisen hyvä. Melkein kaikki kirjat mitä oon lukenu, on sellasii, joita voisi sanoa suosikeikseni. Ja niitähän riittää:
Lumen- ja Jäänmaa-sarja, Walter Moersin kirjat (erityisesti Uinuvien kirjojen kaupunki), Varjak Käpälät, Orrin-sarja, Näkijä-sarja, Harry Potterit, Lohikäärmelaakso-sarja, Lumotun metsän kronikat, Muinainen pimeys-sarja jne…….. Sarjakuvista The Draming on ihan paras. Se on sellanen mangatyylillä piirretty, mutta tavallisesti luettava pokkaritrilogia.
Nettivinkki: http://www.risingshadow.net
Sieltä löytyy hyviä fantasia- ja scifikirjoja.

Musta paras kirja on ollut ”Ennuskivien mahti” , mutta ette varmaan tiiä sitä…

Kokeilkaa Harry Pottereita ne on tosi hyviä.
Myös Merja Jalon ravuri-sara on hyvä.Oon samaa mieltä Pikku kirjailian kanssa Kristin Millerin kirjasta Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa.

Moi!
Tykkään kaikenlaisista eläimiin liittyvistä jännityskirjoista. Esimerkiksi Varjak Käpälä -kirjat on hyviä. Ne on kirjoittanut F.S. Said.
Varjak Käpäliä on ilmestynyt kaksi osaa: Varjak Käpälä ja Varjak Käpälä Lainsuojaton. Molemmat olivat ihan hirmuisen hyviä! : )
Ja tykkään myös Kirstin Millerin kirjasta Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa. Siinä on jännitystä.

Mun mielestä paras kirja on Päivi Lukkarilan Koetetaan kestää, Nanna ja Tyttöystävätesti. Niissä molemmissa on mukavasti jännitystä ja arjen komiikkaa, sekä tietenkin romantiikkaa ja heppoja=)

yrit’ kysy’ joltakin pojilta voiko olla mun poikayst’v’ ja pojat voi sanoa voiko olla mun tytt;yst’v’

30.11.2008

Moro!
Kannattaa aloittaa mangan tai manhwan lukeminen. Suosittelen: Horoskooppi mysteerit, Death Note, Fma, Naruto ym!! 😉
Jää koukkuun.

Harry Potterit on kivoja ja ne on hauskoja& jännittävii!!!! Nah Nah

MOI!Ehkäpä ……jotkut hyvii kirjat!Esimerkiks hyvii kirjoi on Lizzie McGuiret on ja sitte myös Eva ja Adam kirjat.En muista niitten kirjottajien nimii,mut ei se varmaan haitta,vai?Onhan Harry Potteritki ookoot,mut en kyl enää hirveest niit lue.Risto Räppääjäki on ookkoo!MOIKKA!

no nyt kun näille sivuille eksyin niin ehkä risto räppääjä ja viimeinen tötterö ja hetki lyö

Harry Pottereiden (jotka ovatkin jo mainittu) lisäksi pidän paljon Tove Janssonin Muumi-kirjoista, kuten Muumipappa ja meri tai Taikatalvi.

Rakastan Kirstin Millerin kirjaa Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa!

Muita lempikirjasarjojani/kirjojani omalta sivultani.

Puumajakesä kirja on ihan kiva, Anteri, lapin poika myös… Paras kirja on kuitenkin Rohkeusleikit.

Rakastan Harry Potter-kirjasarjaa. Niissä on mukana hyvää huumoria ja paljon jännitystä. Kirjat on kirjoittanut J.K. Rowling.

Tykkään Supermarsusta. Se on tosi hauska ja siinä on hyvät kuvat. Sen on kirjoittanut Paula Noronen.

Oma kommentti