10-vuotias Leo nukkuu parvekkeella ympäri vuoden

Viime kesänä 10-vuotias Leo pystytti parvekkeelle teltan ja innostui ulkona nukkumisesta niin paljon, että ei ole sen koommin sisällä nukkunut.

Viime kesänä 10-vuotias Leo pystytti sisarustensa kanssa kotinsa parvekkeelle teltan, jossa he kokeilivat myös nukkua yön. Parvekkeella raittiissa ulkoilmassa nukkuminen oli Leosta niin mukavaa, että hän halusi seuraavinakin iltoina kömpiä telttaansa yöunille.

– Siskoni ja veljeni eivät innostuneet siitä, mutta minä en tuon yön jälkeen ole halunnut tulla enää sisälle nukkumaan, Leo kertoo.

Kesä vaihtui syksyyn ja sää viileni. Tuolloin Leon äiti ehdotti, että poika tulisi taas sisälle nukkumaan.

– En vieläkään halunnut tulla sisälle. Puin vain päälleni lisää vaatteita, jotta minulle ei tullut kylmä.

Edes talven tulo ei Leoa haitannut. Teltan alle laitettu alusta ja erätarvikkeita valmistavalta yritykseltä testiin saatu talvimakuupussi pitivät huolen siitä, että ulkona paukkuvasta pakkasesta huolimatta Leolla oli lämmin.

Kaverit ihmettelevät

Leo on nukkunut parvekkeella viimeisen vuoden aikana lähes joka yö. Marraskuussa Leolle sattui tapaturma, ja hänen kätensä murtui. Kun Leo pääsi kipsi kädessään sairaalasta kotiin, äiti ei heti uskaltanut päästää häntä parvekkeelle makuupussiin.

– Muutaman päivän päästä kipsauksesta minulla oli käynti lääkärissä. Kysyin itse lääkäriltä, voisinko kipsistä huolimatta nukkua makuupussissa. Lääkäri antoi luvan, joten palasin nukkumaan parvekkeelle, Leo muistelee.

Leo on innostunut ulkona nukkumisesta niin kovasti, että kertaakaan hän ei ole ajatellut, että siirtyisi takaisin omaan sänkyynsä.

–  Talvella pikkusiskoni lastensänky kävi pieneksi ja hänelle oltiin ostamassa uutta sänkyä. Koska minä en tarvitse omaa sänkyäni, annoin sen siskolleni, joten tällä hetkellä minulla ei edes ole sisällä sänkyä, Leo nauraa.

Kun Leo kertoo kavereilleen nukkumisjärjestelyistään, herättää se muissa aluksi ihmetystä. Perheenjäsenet ovat tilanteeseen jo tottuneet, ja Leo on saanut myös isänsä kokeilemaan yötä parvekkeella.

– Haluan, että tänä kesänä myös äiti kokeilee sitä, sillä hän ei ole vielä koskaan nukkunut parvekkeella yötä, Leo suunnittelee.

Nukkumapaikan lisäksi teltta on Leolle paikka, jonne on kiva vetäytyä esimerkiksi lukemaan kirjaa silloin, kun hän kaipaa omaa rauhaa.

– Ulkona vietetyn yön jälkeen olen todella pirteä. Parasta teltassa nukkumisessa on lintujen laulu, johon on kiva aamuisin herätä.

Kommentit

Oma kommentti