Arvio: Rogue One on vaikuttava lisä Star Wars -saagaan

Rogue One on Star Wars -fanille pakollista nähtävää, mutta herkimmille katsojille meno yltyy välillä turhan synkäksi.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka Kapinaliitto sai käsiinsä Kuolemantähden piirustukset vuonna 1977 valmistuneen ihka ensimmäisen Star Wars -elokuvan Episodi IV – Uusi toivo lähtötilanteessa? Juuri ensi-iltansa saanut Rogue One on vastaus näihin mietteisiin.

Rogue One kertoo rohkean Jyn Erson (Felicity Jones) tarinan. Etsiessään isäänsä, Kuolemantähden pääsuunnittelijaa, Jyn lyöttäytyy yhteen imperiumia vastustavien kapinallisten kanssa. Kapinaliiton huimapäisimmät ryhtyvät uhkarohkeaan yritykseen varastaa Kuolemantähden pohjakaava.

Seurauksena on hurja ja tuhoisa taistelu, joka saattaa pelottaa herkimpiä katsojia. Lähitaisteluissa ei laserammuksia säästellä.

Rogue One on tunnelmaltaan varsin synkkä.

Tarkkasilmäisimmille Star Wars -faneille elokuvaan on ujutettu tuttuja kasvoja ja jopa tuttuja kohtauksia muista Tähtien sota -elokuvista. Ällistyttävin näky on Uusi toivo -elokuvan pääkonna Moff Tarkin, jonka esittäjä Peter Cushing kuoli jo vuonna 1994!

Alun synkän ja sateisen käynnistelyn jälkeen Rogue One pääsee täyteen vauhtiin. Sarjan muihin elokuviin verrattuna tämä itsenäinen jakso on melko vakava, mutta se syventää tarinaa mielenkiintoisella tavalla.

Nykytekniikan avulla Rogue One asettuu niin hyvin omalle paikalleen Tähtien sota -elokuvien sarjaan, että leffan loputtua tekee mieli katsoa kaikki seuraavatkin Star Wars -leffat samalta istumalta.

Arvio: 9

Testaa myös: Mikä Star Wars -hahmo olet?

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti