Asiaa Alan Rickmanista

Haluaisin tietoa Severus Kalkaroksen (Snapen) näyttelijästä Alan Rickmanista. Fanisivuston, syntymäajan, -vuoden, palkinnot ja kaiken tarpeellisen tiedon.

Vastaus:
Alan Rickman
on englantilainen näyttelijä ja ohjaaja, joka syntyi irlantilais-walesilaiseen perheeseen helmikuun 21. päivänä vuonna 1946. Jo lapsena Alan oli taiteellinen, ja hän lähtikin opiskelemaan graafista alaa. Pian valmistumisen jälkeen Rickman kuitenkin vaihtoi graafisen suunnittelun näyttelemiseen.

Useiden teatteriesitysten jälkeen hän sai ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna 1988 Bruce Willisin tähdittämästä Die Hard -elokuvasta. Siinä Rickman esitti terroristi Hans Gruberia. Roolin jälkeen Alan on nähty esittämässä pahista myöhemminkin, muun muassa Robin Hoodissa Nottinghamin seriffinä sekä Severus Kalkaroksena Harry Pottereissa.

Monien mieleen painuvien rooliensa ansiosta Rickman on pokannut niin Emmy-palkinnon kuin Golden Globen, mutta Oscar-palkinto vielä antaa odottaa itseään. Rickmanin epäviralliset fanisivut löytyvät osoitteesta www.alan-rickman.com.

Kommentit

Oma kommentti