Asiaa animaatioista

Olen kuullut, että tehdään myös sellaisia kameroita, jotka ottavat kuvia ja yhdistävät ne suoraan animaatioksi. Jos tällaisia on olemassa, montako kuvaa ne näyttävät valmiissa animaatiossa sekunnissa? Paljonko ne maksavat? Etsin siis sellaista, joka näyttäisi vähintään kymmenen kuvaa sekunnissa, mieluiten enemmän. Jos näitä kameroita ei ole, voisitko neuvoa hyvän ja helppokäyttöisen kuvienyhdistämisohjelman. Semmoinen kamera olisi kätevä lego-animaatioita tehdessä. Tällä hetkellä olen yrittänyt tehdä yhden testin käyttäen kuvien yhdistämiseen MonkeyJam-ohjelmaa, mutta en oikein ymmärtänyt sitä. Ehkä siksi, että se on englanninkielinen. Suomenkielinen olisi parempi.
LegoBrick

Vastaus:
Paras ratkaisu animaatioiden tekemiseen on hommata joko digi-, digivideo- tai web-kamera. Jokaisessa kameratyypissä on omat hyvät puolensa. Digikamerat ovat yleensä laadukkaita, mutta niistä ei välttämättä löydy kaukosäädin- ja verkkovirtamahdollisuutta, jotka voivat haitata animaation kuvaamista. Digivideokamerasta olisi hyvä löytyä frame rec -toiminto tai ainakin mahdollisuus still-kuvien ottamiseen. Web-kamerat ovat yleensä halpoja, ja niillä onkin hyvä aloittaa animaatioiden teko. Yleensä uusimpien web-kameroiden kuvanlaatu riittää erittäin hyvin animaatioihin.

Kameran lisäksi animaatioihin tarvitaan ohjelma, jolla kuvat liitetään toisiinsa. Ohjelman avulla voidaan lisätä myös esimerkiksi musiikkia ja äänitehosteita. Valitettavasti monet hyvät ohjelmat ovat englanninkielisiä, kuten kysyjän käyttämä MonkeyJam. Ohjelman opettelussa kannattaakin käyttää apuna englantia osaavaa kaveria tai sukulaista. Netistä löytyy myös paljon opasvideoita eri ohjelmien käyttöön. MonkeyJamin ja muiden netistä ladattavien ohjelmien lisäksi animaatioissa voi käyttää Windowsin Movie Makeria ja Apple iMovieta.

Kommentit

Oma kommentti