Asiaa kirjan julkaisemisesta

Olen kirjoittamassa kirjaa. Olen 10-v. Onko mitään mahkuja saada kirjaa julkaistuksi? Se ei ole lasten- vaan nuortenkirja, joten pitäisikö odottaa vielä pari vuotta sen jälkeen, kun se kirja on valmis? Kirja on valmistuu joskus kolmen vuoden päästä.
Aino L.

Vastaus:
Kustantajalle on tärkeintä tietää, menisikö kirja kaupaksi. Sitä varten kannattaa laatia lyhyt kirjallinen esittely, jossa mainostat tulevaa teostasi. Kerro mikä on kirjan nimi ja kuvaile lyhyesti, mistä se kertoo. Arvioi myös rehellisesti montako sivua kirjaasi tulee, minkälaiset ihmiset todennäköisesti lukisivat kirjasi ja muistuttaako kirjasi jotain muuta tutumpaa teosta. Voit lisätä esittelyyn myös katkelman kirjan tekstistä, josta käy ilmi kirjoitustyylisi.

 
Valmis esittely on helppo lähettää eri julkaisijoiden arvioitavaksi. Sen avulla kustantaja näkee heti, mistä on kyse. Varsinaista julkaisusopimusta varten kustantaja todennäköisesti haluaa nähdä kokonaisen käsikirjoituksen. Se on helpointa lähettää sähköpostin liitetiedostona. Kustantajien sähköpostiosoitteet löytyvät yleensä heidän verkkosivuiltaan. Esimerkiksi Otavan sivuilta löytyy kokonainen tietopaketti kirjailijoiksi aikoville: www.otava.fi/yritys/avoimet-tyopaikat/haluatko-kirjailijaksi.

Voit myös julkaista kirjasi itse. Netissä on lukuisia palveluita, jotka hoitavat painamisen ja myymisen puolestasi. Katso esimerkiksi www.mediapinta.fi, www.opusliberum.com ja www.bod.fi

Kommentit

Oma kommentti