Asiaa luontokuvauksesta

Miten voisi aloittaa luontokuvauksen? Mitä välineitä ja millaisen kameran tarvitsen? Entä onko luontokuvauskilpailuja, joihin 11 v. voi osallistua?
Luonnonlapsi

Vastaus
Luontokuvausharrastuksen voi aloittaa tavallisella digipokkarikameralla. Useissa pokkareissa on makrotoiminto, jolla voi ottaa lähikuvia esimerkiksi kasveista ja hyönteisistä. Joistakin kameroista löytyy myös maisemakuvaukseen sopiva laajakulmaobjektiivi.
Välkky suosittelee kysyjää menemään lähimpään kirjastoon. Sieltä löytyy paljon valokuvausoppaita, joissa opetetaan niin luonto- kuin muutakin kuvausta. Oppaiden lisäksi neuvoa voi kysyä netin valokuvausaiheisilta keskustelufoorumeilta, esimerkiksi digicamera.netistä.

Valokuvaus on mielenkiintoinen harrastus, ja taitojen kartuttua digipokkarin ominaisuudet eivät välttämättä enää riitä. Silloin kannattaa hommata digijärjestelmäkamera. Niitä saa joko uutena noin 400 eurosta ylöspäin tai käytettynä halvemmallakin.
Järjestelmäkameralla voi kuvata pokkaria paremmin esimerkiksi liikkuvia eläimiä, ja lähikuvatkin onnistuvat paremmin erikseen ostettavalla makro-objektiivillä. Eri varusteita järjestelmäkameraankin on paljon. Erilaisten objektiivien lisäksi voi hankkia muun muassa jalustan, erillissalaman ja suodattimia.

Onnistuneita kuvia voi lähettää esim. Vuoden luontokuva -kilpailuun. Siellä on myös omat sarjansa nuorille kuvaajille. Kilpailuun ja edellisvuosien voittajiin voi tutustua osoitteessa www.vuodenluontokuva.fi/ .

Kommentit

Oma kommentti