Asiaa oman elokuvan julkaisusta

Minä ja kaverini ollaan tekemässä kauhuelokuvaa. Se ei ole vielä valmis, mutta kun se on, niin olisiko mitään mahdollisuutta saada sitä julkaistua? Kiitos ihan sikana, jos vastaat!
Leffatähti

Vastaus:
Omien elokuvien tekeminen on hauska harrastus, ja nykyisen digitekniikan avulla se on myös helppoa. Elokuvan voi kuvata omalla kännykällä, ja ilmaisia editointiohjelmia löytyy paljon netistä. Jos leffojen tekeminen on muuttunut paljon, on myös julkaisukynnys madaltunut, sillä omien elokuvien julkaisemiseen on paljon eri kanavia. Oman elokuvan voi linkittää omille kotisivuille tai blogiin. Netistä löytyy myös paljon videopalveluita, joista ehdottomasti suosituin on YouTube. Ja ainahan voi kysyä opettajalta, voisiko elokuvan näyttää omalle luokalle.

Ennen julkaisua kannattaa tutustua tekijänoikeuksiin, ettei vahingossa riko lakia. ­Kaikilta esiintyjiltä pitää kysyä lupa, ja taustamusiikin käyttöön on omat säädöksensä.

Omia elokuvia tekevien tai sitä suunnittelevien kannattaa vierailla sivustolla kaikkikuvaa.fi. Siellä annetaan hyviä vinkkejä niin elokuvien suunnitteluun ja tekemiseen kuin niiden julkaisemiseenkin.

 

Kommentit

Oma kommentti