Asiaa Simpsoneista

Fanitan Simpsoneita ja haluaisin tietää jotain sarjan luojasta Matt Groeningista. Esim. onko hänellä perhettä ja miten hän keksi Simpsonit. Haluaisin myös tietää hieman Simpsonien perheen nuorimmasta jäsenestä Maggiesta. Onko hän ”oikeasti” avaruusolio Kungin tytär?
Lisa Simpson

Vastaus
Sarjakuvapiirtäjä Matthew Abram Groening syntyi 15. helmikuuta 1954 Oregonissa Yhdysvalloissa 5-lapsiseen perheeseen. Mattin äiti Margaret Wiggum oli opettaja, isä Homer Philip Groening puolestaan mainosmies, kirjoittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Sarjakuvat muodostivat tärkeän osan Mattin elämää jo lapsuudessa.

Vuonna 1977, 23-vuotiaana, Matt muutti Los Angelesiin tekstintekijän urasta haaveillen. Alkuvaikeuksien – Matt teki monenlaisia hanttihommia ja työskenteli mm. tiskaajana – jälkeen Matt nousi vuonna 1980 aiempaa suuremman yleisön tietoisuuteen Elämä on helvettiä (Life in Hell) -sarjakuvallaan. Myös Hollywood-tuottajat Gracie Films ja James L. Brooks huomasivat Groeningin kyvyt ja tarjosivat hänelle tilaisuutta tuottaa lyhyitä sarjakuvapätkiä Tracey Ullman Show’hun: ensimmäiset lyhyet Simpsonit-pätkät nähtiinkin Tracey Ullman Show’ssa 19. huhtikuuta 1987. Simpsonit nousivat pian Tracey Ullman Show’ta suurempaan suosioon, ja sarja sai oman puolituntisen lähetysaikansa vuonna 1989 – populaarikulttuurin legenda oli syntynyt.

Matt Groening meni naimisiin työtoverinsa ja pitkäaikaisen tyttöystävänsä Deborah Caplanin kanssa vuonna 1986. Liitto päättyi eroon vuonna 1999. Pariskunnalla on kaksi lasta, Homer ja Abe.

Margaret ”Maggie” Simpson on, huhuista huolimatta, Homerin ja Margen kolmas lapsi. Tuttia imeskelevä Maggie – jonka Matt Groening muuten nimesi pikkusiskonsa mukaan – debytoi yhtä aikaa muiden Simpsonien kanssa vuonna 1987. Puhetaidottoman mutta sitäkin ilmeikkäämmän Maggien ensimmäinen sana Simpsonit-sarjassa kuultiin vuoden 1992 jaksossa ”Lisan ensimmäinen sana”. Tuolloin Maggien äänenä esiintyi Elisabeth Taylor.

Kommentit

Oma kommentti