Benson Boone päätyi idoliksi vahingossa

Amerikkalainen Benson Boone yllättyi itsekin huomatessaan osaavansa laulaa. Nyt hän kiertää ympäri maailmaa kertomassa musiikistaan.

Benson Boone

Laulaja Benson Boone, 19, on matkalla supertähdeksi. Yhdysvaltalaiselta ilmestyi lokakuussa ensimmäinen sinkku ”Ghost Town”. Kappale singahti pohjoismaissa soittolistojen kärkeen, ja Norjassa se on Spotifyssa listaykkösenä.

Suosiostaan yllättynyt Benson saapui marraskuun lopussa vierailulle Suomeen.

– Suomi on upea paikka. Haluan tulla tänne uudestaan paremmalla ajalla, Benson hymyilee.

American Idol -ohjelman tuomariston upealla äänellään hurmannut Benson aloitti laulamisen vasta kaksi vuotta sitten. Bensonin lukiossa järjestettiin bändikilpailu, ja hänen ystävänsä pyysi häntä bändiinsä soittamaan pianoa ja laulamaan. He ehtivät harjoitella vain pari kertaa ennen kilpailua. Esityksessä Benson yllätti äänellään kaikki – jopa itsensä!

– Esityksessä palaset loksahtivat yhtäkkiä kohdalleen. Laulaminen tuntui todella hyvältä! Se oli ensimmäinen kerta, kun lauloin, ja siitä lähtien musiikki on ollut juttuni. En edes tiennyt, että minulla on lauluääntä.

Voltteja videolla

Viisilapsisessa perheessä kasvanut Benson keskittyi kouluiässä musiikin sijasta urheiluun.

– Olin aina ulkona pyöräilemässä, patikoimassa, kiipeilemässä, hyppimässä kalliolta veteen, hiihtämässä tai laskettelemassa vuorilla. Pelasin jalkapalloa, pesäpalloa, tennistä ja kävin sukeltamassa, Benson listaa.

Nuori laulaja harrastaa edelleen liikuntaa aina, kun ehtii. Hän on innostunut kiipeilystä, skuuttaamisesta ja volteista. ”Ghost Townin” musiikkivideolla nähdään Benson heittämässä hurjia voltteja.

Perheessä ei ole Bensonin lisäksi muita laulajia. Hänen sisarensa kävivät lapsena pianotunneilla. Benson opetteli soittamaan pianoa korvakuulolta.

Koulussa Benson oli luokan pelle, vaikkei hän ollut erityisen huono oppilas.

– Tykkäsin englannista ja historiasta. Matematiikka oli inhokkiaineeni. Minulla oli vaikeuksia istua paikallani ja olla hiljaa oppitunneilla. Tykkään siitä, että saan muut nauramaan. En onneksi koskaan joutunut suurempiin vaikeuksiin ja pärjäsin koulussa aika hyvin.

Benson Boone nousi somesta suosituksi

Benson on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, ja hänellä on Tiktokissa huimat kaksi miljoonaa seuraajaa. Bensonin mielestä some on tarjonnut hänelle hienon mahdollisuuden esitellä musiikkiaan valtavalle joukolle ihmisiä.

”Ghost Townin” ensimmäiset rivit syntyivät erään taksimatkan aikana.

– Istuin taksissa, kun kappaleen kertosäe pulpahti mieleeni. Nauhoitin sen heti puhelimeeni. Se oli tunteellista aikaa elämässäni, sillä olin juuri muuttamassa omilleni Las Vegasiin kauas perheeni ja ystävieni luota.

Benson Boone pitää Helsingistä.

– Helsinki on kuin joulukaupunki nyt, kun täällä sataa lunta, Benson kertoo. Benson opetteli soittamaan pianoa korvakuulolta.

Lähtö Idolista

Benson osallistui tänä vuonna American Idol -ohjelmaan ja eteni aina Katy Perryn tiimiin asti.

– Kilpailu oli upea mahdollisuus, mutten ollut siihen valmis. En tiennyt, kuka haluaisin olla laulajana. Jätin kisan kesken, jotta voisin selvittää, mitä haluan tehdä elämässäni. Ohjelmasta lähteminen tuntui pelottavalta, mutta minun oli pakko tehdä niin.

Nyt Benson tietää paremmin, mitä haluaa tulevaisuudelta.

– Haluan keikkailla paljon ja inspiroida ihmisiä. Toivon, että ihmiset ajattelisivat konserttini jälkeen, että huh, olipa se uskomatonta.

– Ison seuraajajoukon ansiosta olen voinut jakaa omia intohimojani monien ihmisten kanssa sekä esitellä ääntäni, musiikkiani ja persoonaani, Benson Boone kertoo.

Benson Boone

  • Kuka: Yhdysvaltalainen laulaja.
  • Asuu: Las Vegasissa.
  • Harrastukset: Skuuttaus, kiipeily.
  • Tiktok, Instagram & Youtube: bensonboone.

Juttu on julkaistu Koululainen 1/2022 -lehdessä.

Kommentit

Oma kommentti