Cessupetshops-tubettaja Sara Lindeman: Minulla on yli 600 petsiä

Cessupetshops-tubettaja Sara Lindemanin petsileikit ovat vuosien varrella vaihtuneet keräilyyn. Hänen kallein leluhahmonsa on satojen eurojen arvoinen.

Sara Lindeman, 18, muistaa hyvin, kuinka hän innostui Littlest pet shop -hahmoista eli petseistä. Neljävuotiaana kaupassa käydessään hän näki hyllyssä isosilmäisiä ja isopäisiä muovieläimiä ja rakastui niihin heti. Ensimmäiset kotiin muuttaneet petsit olivat koira ja kissanpentu.

– Tuon jälkeen halusin petsejä lisää ja lisää. Aluksi vain leikin niillä, ja vasta myöhemmin innostuin keräilystä, Sara kertoo.

Harvinaisia petsiaarteita

Nykyään Saran petsikokoelmaan kuuluu yli 600 erilaista hahmoa kissoista hiiriin ja liskoista lintuihin. Saran tavoitteena on kerätä kaikki kilpikonnat ja lampaat, eikä niitä puutukaan enää kuin muutama.

– Monet keräilevät kissoja tai koiria. Minä halusin kerätä muitakin eläinsarjoja, sillä niitä on paremmin saatavilla ja ne ovat halvempia. Kilpparit ja lampaat ovat myös suloisia.

Sara ostaa uusia petsejä aina, kun löytää kokoelmistaan puuttuvia hahmoja sopivalla hinnalla. Joidenkin petsien löytymistä hän on joutunut odottamaan kauan.

– Yhdestä petsistä haaveilin jo alakoulussa, mutta sain sen vasta tänä vuonna, lukion kolmatta luokkaa käyvä Sara sanoo.

Saran petsien arvo vaihtelee muutamista euroista jopa 400 euroon. Jotkin hahmoista ovat arvokkaita esimerkiksi siksi, että niitä on valmistettu vain pieni määrä.

Koulussa kiusattiin ja nimiteltiin

Petsivideoiden tekemisestä Sara innostui jo lähes kymmenen vuotta sitten. Ensimmäisen videonsa hän kuvasi yksin.

– Taisin julkaista sen yksityisenä, eli lisäkseni kukaan ei päässyt näkemään sitä, Sara nauraa.

Ensimmäisen julkisen videon teossa auttoi isän vaimo, jonka kanssa Sara suunnitteli tarinan käsikirjoituksen, askarteli lavasteita sekä kuvasi ja editoi.

Kuudennen luokan tienoilla Saran innostus petseillä leikkimiseen hiipui, mutta kiinnostus käsikirjoittamiseen ja kuvaamiseen säilyi.

Yläkoulussa Sara ei mainostanut tubekanavaansa, koska pelkäsi, että muut pitäisivät sitä nolona. Kasiluokalla koulukaverit saivat kuitenkin tietää harrastuksesta ja alkoivat kiusata häntä.

– Kerran luokassa piti kirjoittaa listaan kaikkien nimet, ja he käyttivät nimeni sijaan kanavani nimeä. He huutelivat sitä myös käytävillä, Sara kertoo.

Muiden ilkkumisesta huolimatta Saralla ei käynyt kertaakaan mielessä lopettaa videoiden tekoa.

– Päätin, että en anna muiden kommenttien vaikuttaa tekemisiini. Kiusaaminen onneksi päättyi, kun pääsin vaihtamaan luokkaa.

Hups, väärä video julki

Cessupetshops-kanavan tilaajilta Sara saa enimmäkseen kehuja ja ideoita uusiin videoihin, mutta mokiltakaan tubettaja ei ole välttynyt. Kerran Sara sekoitti editoimattoman ja valmiin videon, ja julkaisi keskeneräisen version kanavallaan.

– Ihmettelin kovasti tilaajien kysymyksiä ja kommentteja, sillä omasta mielestäni video oli hyvä. Vasta 2000 näyttökertaa myöhemmin tajusin kaverin vinkistä katsoa sen uudelleen ja huomasin virheeni. Poistin koko videon saman tien!

Juttu on julkaistu Koululaisessa 12/19

Kuka Sara Lindeman?

Kuka: 18-vuotias tubettaja

Missä: Asuu Lahdessa, käy lukiota Helsingissä.

Lemmikki: Niilo-kani

Youtube: Cessupetshops

Instagram: Cessupetshops

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti