Huhuu Harry Potter -fanit, teille on uusi nettisivusto!

J.K. Rowling perusti sivuston, joka tarjoaa pelejä, visoja ja muuta tekemistä englantia taitaville Harry Potter -faneille. Sivustolla ääneen pääsee myös itse Harry eli näyttelijä Daniel Radcliffe!

Harry Potter -kirjojen kirjoittaja J.K. Rowling halusi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että koronakeväästä huolimatta HP-fanien aika ei kävisi pitkäksi. Näin syntyi idea äskettäin julkaistusta Harry Potter at home -verkkosivustosta, jonne on koottu tekemistä Potter-faneille. Englanninkielisellä sivustolla on esimerkiksi pelejä, askarteluohjeita ja tietovisoja.

Tällä viikolla kerrottiin, että kirjasarjan ensimmäinen osa, Harry Potter ja viisasten kivi, julkaistaan sivustolla videolle luettuna versiona. Englanninkielisestä kirjasta julkaistaan joka viikko yksi uusi luku.

Tiistaina julkaistun ensimmäisen luvun luki kaikkien Potter-leffoja katsoneiden tuntema Daniel Radcliffe eli Harryn näyttelijä. Myös seuraavien lukujen lukijoina kuullaan julkisuuden henkilöitä, kuten entinen jalkapalloilija David Beckham ja näyttelijä Dakota Fanning.

Koko maailman tuntema velhopoika

Harry Potterin jännittävä tarina alkoi jo vuonna 1997, jolloin julkaistiin ensimmäinen osa seitsemänosaisesta kirjasarjasta. Ensimmäisessä kirjassa 11-vuotiaalle Harrylle selviää, että hänellä on taikavoimia ja että hänet on valittu opiskelemaan velhojen ja noitien kouluun Tylypahkaan.

Potterin seikkailut tunnetaan ympäri maailman, sillä brittiläisen J.K. Rowlingin kirjoja on käännetty kymmenille eri kielille. Suuren suosion saavuttaneiden kirjojen pohjalta on tehty myös esimerkiksi elokuvia, näytelmiä ja videopelejä.

Testaa myös, kuka Harry Potter -hahmo olisi paras ystäväsi!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti