Huuman pikkujuontajat nauttivat esiintymisestä

Leevi, Owen ja Siiri hurmaavat Huuman pikkujuontajina. Jännittävä pesti on vaatinut hiustenvärjäystä ja salaisia poissaoloja koulusta.

 

Kun muut koululaiset viettävät lauantaisin vapaapäivää, Leevi, 11, Owen, 11, ja Siiri, 10, valmistautuvat illan suoraan televisiolähetykseen. He esiintyvät Huuma-ohjelman pikkujuontajina eli pikkuversioina ohjelmaa juontavista Roope Salmisesta, Ernest ”Erkku” Lawsonista ja Jenni Kokanderista.

– Meidän tehtävämme on haastatella julkkiksia ja juontaa, pikkujuontajat kertovat työstään.

Pikku-Roopen roolissa nähdään Tampereella asuva 11-vuotias Leevi, joka harrastaa teatteria. Kameroiden edessä esiintyminen on Leeville tuttua, sillä hän tekee Youtube-videoita ja on aiemmin esiintynyt myös mainoksessa. Ensimmäinen suora lähetys jännitti häntä paljon, mutta sen jälkeen jännitys on lieventynyt.

Pikku-Erkkua esittää 11-vuotias espoolainen Owen, joka tykkää sekä seurata että pelata jalkapalloa.

– Ensimmäiset lähetykset ovat sujuneet hyvin ja ihan suunnitelmien mukaan, Owen kertoo.

Myös Pikku-Jenninä nähtävä 10-vuotias vantaalainen Siiri harrastaa teatteria. Hän joutui rooliaan varten värjäämään vaaleanruskeat hiuksensa punaisiksi, koska Jennilläkin on punaiset hiukset.

Yhteinen salaisuus

Pikkujuontajat kävivät useissa koekuvauksissa ennen kuin heidät valittiin tehtävään. Rooleihin valituista on pyritty tekemään pukeutumista ja hiustyyliä myöten saman näköisiä kuin juontajista.

– Kun kuulin, että minut on valittu Pikku-Jenniksi, huusin ja hypin todella paljon, Siiri muistelee.

Lapset kuulivat pääsystään pikkujuontajiksi jo kesällä, mutta suorat lähetykset alkoivat vasta syksyllä. Tämä tarkoitti sitä, että he joutuivat aluksi salaamaan asian luokkatovereiltaan.

Kenenkään luokkatoverit eivät olleet etukäteen arvanneet, mikä oli se projekti, jonka takia kolmikko oli joutunut olemaan koulusta pois. Asian paljastuttua luokkatoverit ovat olleet iloisia ja kehuneet pikkujuontajien suorituksia.

– Kun menin ekan lähetykseni jälkeen kouluun, luokkalaiseni juoksivat halaamaan minua, Siiri kertoo nauraen.

Julkkikset futiskentällä

Leevi, Owen ja Siiri eivät tunteneet toisiaan etukäteen, mutta heistä on tullut harjoitusten ja kuvausten aikana kavereita.

– Tuntuu kuin olisimme tunteneet paljon pidempään, he toteavat.

Pikkujuontajien esiintyminen telkkarissa lauantai-illan parhaaseen katseluaikaan tarkoittaa myös sitä, että jatkossa heidät saatetaan tunnistaa julkisilla paikoilla.

– Pelaan jalkapalloa, ja kerran kuulin, kun vastakkaisen joukkueen pelaajat pohtivat, olenko Pikku-Roope, Leevi sanoo.

– Minäkin pelaan jalkapalloa, ja minulle kävi samalla tavalla, Owen nauraa.

Huuma lauantaisin MTV3-kanavalla klo 19.30.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti