Joona Puhakka vaihtoi Farmilla puhelimen peltotöihin: ”Kaikille tekisi hyvää olla joskus ilman puhelinta”

Tubettaja Joona Puhakka on yksi Farmi Suomi -sarjan kilpailijoista. Kuvausten jälkeen hän ei ole syönyt kertaakaan keitettyä perunaa.

Joona Puhakka kädessään neljä pääsiäismunaa.

Tubettaja Joona Puhakka valitsi pääsiäismunista parhaimman.

Ei ole Kinderin voittanutta, tubettaja Joona Puhakka julistaa jo ennen kuin häntä pyytää maistelemaan neljää erilaista suklaamunaa ja valitsemaan niistä suosikkinsa. Alun perusteella Kinderin voitto vaikuttaakin varmalta. Vaikka Joona kuvailee sekä Muumi- että Koiramäki-munien suklaata ihan hyväksi, ne eivät pysty haastamaan Kinderin maito- ja valkosuklaan yhdistelmää.

Viimeisenä Joonan eteen lykätään sinikääreinen muna, joka on hänelle uusi tuttavuus. Siinä sisus on leluyllätyksen sijaan Oreo-keksivaahtoa. Suklaa ja keksitahna tekevät Joonaan vaikutuksen.

– Maku on kyllä todella hyvä! Joona ihastelee.

Oreo-muna on niin maukas, että perinteinen Kinder on kuin onkin saanut haastajan. Lukuisia maisteluvideoita Youtubeen tehnyt Joona kuitenkin tietää, että vaihtoehtojen joukosta on valittava vain yksi voittaja.

– En minä kyllä voi pettää Kinderiä. Eli minun on laitettava Kinder ykköseksi, Joona saa tehtyä kinkkisen päätöksensä.

Suklaamunien syöminen muutenkin kuin videoilla on yksi Joonan pääsiäisperinteistä. Juuri 25 vuotta täyttänyt tubettaja myöntää pikkupoikana toivoneensa, että virpomisreissuilla palkkiona olisi ollut suklaan sijaan riihikuivaa rahaa.

– Olin bisnesmies jo silloin, ja yleensä teinkin ihan hyvän tilin. Pikkusiskoni puolestaan halusi mieluummin suklaata. Oksien koristelu oli enemmän siskoni hommaa, sillä hän on meistä taiteellisempi, Joona muistelee.

Katso Koululaisen Instagramissa video, jossa Joona Puhakka maistelee pääsiäismunia.

Naurava Joona Puhakka pitelee Kinder-munaa kädessään.

Farmin lisäksi Joona on nähty Myyrä- sekä Verta, hikeä ja t-paitoja -ohjelmissa.

Lypsypuuhia Farmi Suomessa

Viime elokuussa Joona osallistui Farmi Suomi -ohjelman kuvauksiin, joiden aikana suklaasta ja muista herkuista ja mukavuuksista sai vain haaveilla. Helsingin kiireet vaihtuivat lehmien lypsämiseen ja muihin maatilan töihin, ja varsinkin perunaa kilpailijat söivät kilotolkulla.

– En ole sen jälkeen syönyt vielä kertaakaan keitettyä perunaa, sillä farmilla sitä sai ihan tarpeeksi, Joona kertoo.

Ohjelman kuvauksista on yli puoli vuotta, mutta Joonan ja muiden kilpailijoiden edesottamuksia on voinut seurata telkkarista vasta maaliskuusta alkaen, jolloin ohjelma alkoi. Formaatti oli Joonalle jo entuudestaan tuttu, sillä realitysarjojen ystävänä hän oli katsonut ohjelman aiemmat tuotantokaudet.

– Suuria yllätyksiä ei tullut. Tosin kilpailijoiden työmäärä on todella iso, eivätkä tv-katsojat välttämättä ymmärrä, että pehtoorin antamien tehtävien lisäksi eläinten hoitoon, kasvimaan viljelyyn ja muihin jokapäiväisiin hommiin menee paljon aikaa, Joona paljastaa.

– Eläinten vesi piti kantaa 600 metrin päässä olleesta järvestä, jonne menomatka oli alamäkeä ja tulomatka ylämäkeä. Varsinkin hellepäivinä lehmät joivat ihan hurjasti!

Lue lisää: 3 x pääsiäisaskartelu

Farmin kuvauksissa Joona kaipasi eniten Coca-Cola Zeroa ja muita hiilihapollisia juomia.

Runsas ruutuaika

Farmilla Joona joutui totuttelemaan elämään ilman kännykkää, sillä kaikki elektroniikka kerättiin pois menomatkan aikana. Joonaa hirvitti, miten hän selviäisi ilman luuria.

– Sitten kun puhelin lähti, tuli järkyttävä helpotus ja stressi lähti pois, enkä kaivannut sitä. Kaikille tekisi hyvää kokeilla olla joskus ilman puhelinta.

Vaikka arki maaseudulla lähti rullaamaan ilman laitteita, ensimmäisinä päivinä käsi hakeutui tylsinä hetkinä taskulle vanhasta tottumuksesta. Tavallisessa arjessa kännykkä on läsnä joka tilanteessa.

– Tänään olen käyttänyt puhelinta jo 7,5 tuntia, Joona kauhistuu tutkaillessaan tietoja kännykästään, vaikka kello ei vielä ole edes kolmea iltapäivällä.

Yksi runsasta ruutuaikaa selittävä syy on Joonan ammatti sosiaalisen median sisällöntuottajana. Parhaiten hänet tunnetaan Koukus-nimisestä Youtube-kanavasta, jota hän pitää yhdessä Roope Ranniston kanssa. Ystävykset aloittivat videoiden kuvaamisen yläkouluikäisinä.

– Menimme aina koulun jälkeen tiettyyn puistoon, jossa kuvailimme videoita vain huvin vuoksi. Aluksi emme edes julkaisseet niitä.

Ensimmäiset julkaistut videot keräsivät tuhansia näyttökertoja, mikä innosti heitä jatkamaan kuvaamista. Nyt kanavalla on jo yli 300 000 tilaajaa. Vaikka sekä kanava että kanavan pitäjät ovat yhdeksän vuoden aikana kasvaneet, videoilta välittyy edelleen se, että niiden tekijät nauttivat työstään.

– Aiomme tubettaa niin kauan, kuin se on meistä hauskaa ja niin kauan, kuin meitä pidetään viihdyttävinä.

Suositun tubekanavan pitäminen tarkoittaa myös sitä, että Joona tunnistetaan, kun hän liikkuu julkisilla paikoilla.

Aika maaseudulla opetti Joonaa arvostamaan arjen mukavuuksia.

– Nuorempana julkisuus tuntui siistimmältä kuin nykyään. Olen alkanut vältellä sellaisia paikkoja, joissa on paljon seuraajia. Jos liikun tyttöystäväni tai sellaisten ystävieni kanssa, jotka eivät ole julkisuudessa, niin se, että monet ihmiset tulevat juttelemaan ja ottamaan yhteiskuvia kanssani, vaikuttaa myös heihin.

Julkisuuden varjopuolista huolimatta Joona nauttii esillä olosta, ja tubettamisen lisäksi hänen toiveenaan on päästä televisiojuontajaksi. Jo vuosia hän on haaveillut myös työstä radiojuontajana.

– Jos minua pyydettäisiin radioon, suostuisin heti! Mutta ehkä mieluummin iltapäiväohjelman juontajaksi, sillä en ole aamuihminen, vaikka farmilla pitikin herätä joka aamu kuudelta.

Lue lisää: Mitä Joona Puhakka sanoo äidistään?

Juttu on julkaistu Koululainen 4/2023 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti