JVG:n Jare ja VilleGalle askartelevat pääsiäistä

JVG:n parivaljakko Jare ja VilleGalle kävivät vuosi sitten Koululaisen studioilla maalaamassa pääsiäismunia ja askartelemassa pääsiäiskortteja.

jvg

Hymy ei hyydy JVG:n Jaren eikä VilleGallen kasvoilta, vaikka tuleva haaste ei ihan lemppareihin kuulukaan.

– Askartelu ei ollut se meidän ykkösjuttu koulussa. Kädentaitoihin perustuvat jutut eivät oikein istuneet meihin. Ainoastaan veistotunnit olivat siistejä, kun siellä sai nikkaroida ja nakutella, jutustelee kaksikko.

Ala-asteen muistoihin kuuluvat jäynät, joita tehtiin aina sijaisopettajille.

– Vakiojuttuihin kuului se, ettei kukaan kertonut tietenkään sijaiselle omaa nimeään. Opettajaparka oli sitten ihan pulassa outojen nimien kanssa.

Musiikki ja urheilu olivat kummankin lemppareita ala-asteella. Sen uskoo, kun katsoo kaksikon uraa, joka on ollut nousujohteista, ja varsinkin parin viime vuoden menestys on ollut huikeaa.

Ystävyys alkoi yläasteella

Kaksikko tutustui toisiinsa koulussa yläasteella. Oikeilta nimiltään Jare Brand ja Ville-Petteri Galle aloittivat räppäämisen kaveriporukassa kokeilumielessä vuonna 2009. Aluksi kaksikko esiintyi nimellä Jare & VilleGalle, ja vuonna 2012 nimi vaihtui lyhyempään muotoon JVG.

”Kun VilleGalle on paikalla, ei ole koskaan tylsää.”

Ensimmäinen kundien yhteinen kappale oli ”Koutsi soittaa”, johon tehtiin myös musavideo kotivideotyyliin. Seuraava video ”Koutsi hoitaa” oli jo ammattimaisesti tehty, ja videolla nähtiin myös VilleGallen urheilijakavereita ja räppäri Juno.

Läpimurto tapahtui 2010, kun kaverusten video ”Epoo”-biisistä ylitti miljoonan katselukerran rajan. Eka albumi Mustaa kultaa singahti kauppoihin 2011, ja sen jälkeen levyjä on tullut tasaiseen tahtiin.

Vaikka kaverukset ovat yhdessä niin keikoilla kuin lomillakin, kumpikaan ei myönnä, että joku luonteenpiirre toisessa ärsyttäisi.

– VilleGalle on ehdottomasti Suomen mehevin julkkis ja tosi energinen. Silloin kun VilleGalle on paikalla ei ole koskaan tylsää, jutustelee Jare.

”Jare on meidän bändin aivot.”

– Jare on meidän bändin aivot, eli täydennämme toisiamme, kuittailee VilleGalle.

jvg

Koristelu vetää Jaren aluksi hiljaiseksi, sillä keskittyminen hommaan vaatii täyden tsemppaamisen.

Kortti vai pääsiäismuna

Kansikuvaus ja pistarivideon kuvaukset saadaan purkkiin, ja on aika siirtyä askartelemaan lähestyvän pääsiäisen innoittamina kortteja ja koristelemaan munia.

Jare tarttuu rohkeasti kartonkiin ja ryhtyy tekemään korttia.

– Ei tästä tuu mitään, voiko vielä vaihtaa?

VilleGalle nappaa heti pöydältä kananmunan sekä vesivärit ja alkaa koristella pääsiäismunaa.

Hetken aikaa on hiljaista, kun kumpikin keskittyy koristeluun, mutta sitten juttu jatkuu ja hymykin ilmestyy suupieliin.

– Jee, me selvittiin.

Hienosti koristellut pääsiäismunat ovat valmiit. Levy-yhtiön väki saa taatusti tämän kevään ekat ja ainutlaatuiset pääsiäismunat, joita ei varmasti ole samanlaisia muilla.

jvg

jvg

VilleGallen vesiväreillä koristeltu taidonnäyte päätyy levy-yhtiön väelle.

Älä kopioi muita

Urheilua vapaa-aikana harrastavilta räppääjiltä on pakko tentata, olisiko joku sellainen laji, jota olisi siistiä päästä kokeilemaan.

– Olemme mukana sellaisessa ohjelmassa, jossa olemme päässeet kokeilemaan eri lajeja tuulisurffauksesta mäkihyppyihin. Lajit on siis aika hyvin testattu laidasta laitaan.

Kaverukset perustivat vuonna 2013 oman levy-yhtiön PME Recordsin. Molempien haaveena olisi joskus päästä pokkaamaan Emma-pysti vuoden levy-yhtiönä tai kun joku oman levy-yhtiön artisti saisi pystin.

Nuorille räppäreille Jare ja VilleGalle vinkkaavat:

– Kannattaa valita oma polku ja funtsia, mistä haluaa kertoa. Ketään ei kannata kopioida.

jvg

Nimmarit antavat viimeisen silauksen hienosti koristelluille pääsiäismunille!

Juttu on julkaistu Koululaisessa 6/2016.

Lisää lukemista: Ellinooralta ja JVG:ltä yhteinen biisi – ”Siistiä, että jätkät pyysivät feattaamaan”

Katso, miten Jare ja VilleGalle pärjäsivät Koululaisen pistokokeessa:

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti