Kaunottaren ja hirviön taikatarina herää henkiin uudessa elokuvassa

Kaunotar ja hirviö -elokuva

Vuoden taatusti taianomaisin elokuva on oikean näyttelijäkaartin voimin filmatisoitu Kaunotar ja Hirviö, The Beauty and the Beast. Bellen roolissa nähdään Harry Potter -elokuvista tuttu suloinen Emma Watson.

Belle asuu ahdasmielisessä kylässä, jonka väki pitää kirjoja rakastavaa ja itsenäistä nuorta naista omituisena. Itseriittoinen Gaston (Luke Evans) haaveilee Bellestä itselleen vaimoa, mutta Belle ei ole kiinnostunut pinnallisesta miehestä.

Kaunotar ja hirviö -elokuva

Bellen isä katoaa, ja toiminnan naisena tytär lähtee etsimään häntä. Pelastusreissu päättyy Bellen vankeuteen synkässä, lumotussa linnassa, jota isännöi eläimellinen hirviö (Dan Stevens). Kaamea ulkomuoto on seurausta haltiattaren loitsusta, jonka hän langetti prinssille tämän kylmäsydämisyyden tähden. Prinssin ympärillä hääräävä palvelusväki muuttui loitsun ansiosta linnan esineistöksi: eläviksi kynttilänjaloiksi, kelloiksi, astioiksi ja huonekaluiksi. Lumouksen voi murtaa vain rakkaus.

Kaunotar ja hirviö -elokuva

Kaunotar ja hirviö on upeaa katseltavaa: hirviön linna kaikkine yksityiskohtineen, linnaa ympäröivät maisemat ja näyttelijöiden puvustus henkivät väkeviä satutunnelmia ja menneiden aikojen näyttävyyttä. Valkokankaalla nähdään kultaa, pitsiä ja röyhelöitä ja toisaalta myös synkkiä metsänsiimeksiä ja raunioituvia torneja. Ikäraja 12 on perusteltu, sillä muutamat pelottavat kohtaukset nostavat kyllä katsojan sykkeen.

Kaunotar ja hirviö -elokuva

Perinteiseen musikaaliperinteeseen nojaavat laulukohtaukset ovat ihan viihdyttävä lisä tarinan kulkuun, mutta korvamatoja tai hittibiisejä elokuvassa ei kuulla, niin tasapaksuilta laulut tuntuivat toisiinsa nähden. Jos katsoja ei ole musikaalien perään, laulut voivat tuntua jopa turhilta tarinan lomassa.

Elokuva sopii paitsi lemmentarinoita arvostaville Emma Watson -faneille, myös fantasiasta ja saduista pitäville vähän varttuneemmille katsojille.

Emma Watson Kaunotar ja hirviö -elokuvassa

Avainsanat

Kommentit

Mennään ehkä kattoo tää kaverin synttäreillä

Oma kommentti