Kesäkuun Koululaisen kannessa on tiktokkaaja Nuppu Oinas

Kesäkuun Koululaisessa tutustutaan Nuppu Oinakseen, opitaan luontokuvausta, syvennytään linnojen historiaan ja kokataan Tiktok-hittejä.

Nuppu Oinas kesäkuun lehden kannessa

Pian on aika rientää kesäloman viettoon! Kesälomalukemiseksi sopii mainiosti juuri ilmestynyt kesäkuun Koululainen kannessaan Nuppu Oinas. Lehdessä on juttuja niin tiktokkaajista musiikkiin kuin historiasta harrastuksiinkin. Tauon jälkeen Koululaisia on taas myynnissä Lehtipisteen valikoiduissa myyntipisteissä. Myyntipisteet voi tarkastaa täältä.

Lehden kansitähtenä nähdään tällä kertaa Tiktokkiin tekemistään laulu- ja sketsivideoista tunnettu Nuppu Oinas, joka nähtiin äskettäin myös Olen julkkis… Päästäkää minut pois! -ohjelman kilpailijana. Haastattelussa Nuppu kertoo, miten raju koulukiusaaminen on vaikuttanut hänen elämäänsä ja mistä asioista hän sai voimaa silloin, kun koulussa oli kurjaa.

Harri Väänänen ja Petri Väänänen puolestaan tekevät huumoripitoisia videoita From the Bushes -tubekanavalleen.  Tänä vuonna he ovat perehtyneet myös vitsien saloihin, sillä he tähdittävät uutta Vitsipitsa-nimistä vitsikirjaa. Tästä kaksikosta kerrotaan enemmän tulevassa lehdessä.

Some on täynnä paitsi hupivideoita, myös monenlaisia ruokaohjeita. Jos keksisuklaajäätelön, pastasipsien ja mikrossa tehtävän Oreo-kakun reseptit eivät vielä ole tuttuja, reseptit niihin löytyvät kesäkuun Koululaisesta.

Kesällä on ihanaa viettää aikaa luonnossa. 12-vuotias Nooa Mikkola nappaa yleensä ulos lähtiessään mukaansa myös kameran, jonka muistikortille hän tallentaa upeita otoksia linnuista. Nyt Nooa esittelee lukijoillemme parhaat vinkkinsä siihen, miten lintukuvausharrastuksen voi aloittaa.

Teatteristakin pääsee kesäaikana nauttimaan ulkona. Vierailimme Kivinokan kesäteatterin Känkkäränkkä-musikaalin harjoituksissa ja selvitimme, miten kesäteatteriesitys syntyy. Lisäksi testasimme erilaisia piirustusoppaita ja taidetarvikkeita, joten tänä kesänä luovuus saa kukoistaa yhdessä luonnon kanssa!

Kesälomalla monet tykkäävät matkustella ja tutustua lomakohteiden historiallisiin nähtävyyksiin. Uudessa numerossammekin syvennytään Suomen linnojen kiinnostavaan historiaan. Mikä on maamme vanhin linna? Entä millaiseen vessaan keskiajalla tehtiin tarpeet? Muun muassa näihin kysymyksiin selvitimme vastauksen.

Kesäkuun Koululainen 6/2022 -lehti ilmestyy 1. kesäkuuta.

Loman aluksi voit myös testata, mikä kotimaan matkakohde sopisi sinulle parhaiten!

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti