Tuore mitalisti Krista Pärmäkoski kisaa hyvällä fiiliksellä

Koululainen jututti tuoretta hopeamitalisti-Kristaa juuri ennen Lahden MM-kisoja. Kotikisat ovat arvokisojen konkarille ainutkertainen juttu.

Parhaillaan käynnissä olevien Lahden MM-hiihtojen ehdoton kuningatar on Suomen mitalitilin avannut Krista Pärmäkoski. Hiihtäjä nappasi uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalinsa voittamalla hopeaa naisten 15 kilometrin yhdistelmäkisassa. Perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä hän sijoittui seitsemänneksi.

Koululainen jututti Kristaa juuri ennen MM-kisoja.

1. Kuinka olet onnistunut säilyttämään huippuvireesi koko kauden? 

Takana on onnistunut harjoituskausi ja olen säilynyt terveenä. Sairastelun tai siitä toipumisen takia harjoitteluun ei ole tarvinnut tehdä muutoksia. Olen saanut nauttia tekemisestä!

2. Kuinka valmistauduit Lahteen?

Minulla on valmentajani kanssa jo useamman vuoden kokemus arvokisoihin valmistautumisessa: suunnitelmat tehtiin ja niiden mukaan mentiin. Olen harjoitellut ympäri vuoden korkealla, sillä se sopii minulle. Onnistumiset kisoissa ovat tuoneet lisää itseluottamusta. Hyvällä fiiliksellä töitä jatketaan loppuun asti!

3. Olet nuoresta iästäsi huolimatta monien arvokisojen konkari. Mikä on kotikisojen merkitys sinulle?

Kotikisat ovat minulle ainutkertainen juttu urallani. Olen fiilistellyt niitä jo pitkään! Mielikuvissani olen hiihtänyt ratoja hurraavan kotiyleisön edessä monesti ja nauttinut siitä tunteesta.

4. Kuka on pahin kilpakumppanisi Lahdessa?

Naisten maailmancup on ollut tänä vuonna aiempaa tasaisempi, sillä kärkikolmikossa on ollut useita nimiä. Vähän matkasta riippuen maailmancupeista tutut menestyjät Weng, Björgen, Östberg, Nilsson, Diggins ja Kalla… Lisäksi uskon, että omat joukkuetoverini ovat kauden parhaassa kunnossaan kotikisoissa!

5. Mitkä ovat omat tavoitteesi Lahden suhteen?

Mitali. Päämatkani on perinteisen kymppi, mutta alkukausi on näyttänyt, että menestyminen on mahdollista monella matkalla.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti