Lapsesta asti kokannut Miska Haakana mukana MasterChef-ohjelmassa

MasterChef-ohjelman uudella VIP-kaudella Miska kisaa yhdessä muiden tuttujen julkkisten kanssa.

MasterChef-kokkiohjelman uudella VIP-kaudella kaikki kilpailijat ovat julkisuudesta tuttuja. Yksi heistä on tubettaja Miska Haakana, joka on esitellyt ruoanlaitto- ja leipomistaitojaan myös tubekanavallaan.

Miska kertoo MasterChefin olleen juuri sellainen ohjelma, johon hän halusi päästä mukaan.

– Kun minua pyydettiin mukaan, olin innoissani. Aloin silti myös stressata, sillä olen hehkuttanut niin kavereilleni kuin seuraajillenikin, että olen hyvä kokki. Mietin, pärjäänkö kisassa, jos muut ovat huippukokkeja, Miska muistelee.

Tubevideot eroavat tv-ohjelmasta

Miska on valmistanut tubevideoillaan esimerkiksi jättikokoisen laskiaispullan, valtavan pizzan sekä tv-ohjelmista ja elokuvista tuttuja ruokia. Tv-kameroiden edessä kokkaaminen tuntui tubettajasta kuitenkin hyvin erilaiselta kuin omien videoiden teko.

– Jos teen videoita, mietin koko ajan, miten video etenee ja miten sen voisi editoida. Videoilla annan itselleni myös mahdollisuuden mokata. MasterChefissä pitää kokata mahdollisimman hyvin, joten keskityin siihen niin täysillä, että unohdin kamerat.

Ennen ohjelmaan osallistumistaan Miska oli seurannut sarjan australialaisversiota. Silloin hän muistaa ihmetelleensä, joutuvatko tuomarit maistelemaan annoksia kylmänä, sillä kuvausjärjestelyiden takia annosten valmistelun ja tuomariston arvioinnin välillä on pitkä aika.

– Yllätyin siitä, että oikeasti kilpailijoiden täytyy valmistaa kaksi täsmälleen samanlaista annosta, joista tuomarit maistavat ensimmäistä heti valmistumisen jälkeen lämpimänä ja toista vasta myöhemmin kameroiden edessä, Miska paljastaa.

Haaveena oma pizzeria

Miskan innostus ruoanlaittoon syntyi jo pikkupoikana, jolloin hän seurasi innolla vierestä vanhempiensa ruoanlaittoa. Seiskaluokalla koulussa alkoi kotitalous, josta tuli Miskan suosikkiaine.

– En ymmärrä, miten jotkut eivät pitäneet kotitaloustunneista. Silloin sai kouluajalla tehdä ruokaa ja syödä sen, Miska hehkuttaa.

Ruoanlaitto on Miskalle rentouttava osa arkea ja mieluinen harrastus. Omaksi bravuurikseen hän kertoo pizzan leipomisen.

– Olen hankkinut itselleni pizzauunin, joka lämpenee 500 asteeseen. Tykkään siitä, että on niin monta erilaista tapaa tehdä pizzaa, Miska sanoo ja paljastaa, että hänen suosikkipizzatäytteisiinsä kuuluvat pepperoni, sipuli, paprika ja aurajuusto.

Miska uskoo, että tulevaisuudessa hän voisi jopa työskennellä pizzojen parissa.

– Haluaisin perustaa oman pizzerian. Aluksi ajatus oli vitsi, mutta nyt se kiinnostaisi minua ihan oikeasti.

MasterChef VIP MTV3:lla 2. maaliskuuta alkaen.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti