Jääkenttien taituri Laura Lepistö

Laura Lepistö on Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija. Mitä tähdelle kuuluu nyt?

Laura Lepistö

Kisoihin Laura valmistautui aina samalla rutiinilla.

Laura innostui luistelemisesta jo parivuotiaana, kun isosisko Kaisa luisteli. Laura itse aloitti luistelukoulussa noin 4-vuotiaana. Siitä lähtien aikaa vierähti jäähalleilla niin Suomessa kuin arvokisoissa ulkomailla parikymmentä vuotta. Uran kohokohtiin kuuluvat kotikisat vuonna 2009, jolloin Laura voitti EM-kultaa Helsingissä.

– Oli ihan mahtavaa luistella kotikisoissa, katsomo eli täysillä mukana ja kannustus oli valtavaa. Oli sykähdyttävää nähdä valtaisa Suomen lippujen meri ja oli upeaa nousta palkintopallille ja kuulla Maamme-laulu.

Menestys sai jatkoa seuraavana vuonna Tallinnan EM-kisoissa, joista mukaan tarttui hopeamitali. Mitalisade jatkui myös MM-kilpailuissa Torinossa vuonna 2010, jolloin jääkenttien taituri sai ensimmäisenä suomalaisena naisluistelijana pronssia. Huikean pitkän uran tehnyt taitoluistelija lopetti kilpailemisen vuonna 2012.

Kotikisat huhtikuussa

Vaikka luisteleminen kilpailumielessä jäi, Laurasta on edelleen ihanaa päästä pari kertaa vuodessa luistelemaan luonnonjäille.

– On mahtavaa, kun saa vain nauttia jäällä liukumisesta, kun ei enää tarvitse miettiä, miten esitys ja hypyt sujuvat.

Lajia Laura seuraa edelleen, ja hän on mukana myös Helsingin MM-kisoissa 29.3.–2.4. Kiira Korven kanssa. He toimivat kisojen kummeina ja ovat kommentaattoreina Anuliisa Uotilan kanssa.

Lauran villi veikkaus kisojen kärkeen on Carolina Kostner. Italialainen luistelija on palannut maailman kärkeen 29-vuotiaana.

– Nautin nyt, kun saan keskittyä seuraamaan luistelijoiden taiteellisia esityksiä ja huikeita hyppyjä. On hauska seurata Carolinaa, koska olen kisannut hänen kanssaan.

Laura Lepistö

Laura odottaa innolla taitoluistelun MM-kisoja, jotka ovat Helsingissä 29.3.–2.4.

Lahjakkaita nuoria

Suomessa on Lauran mielestä nousemassa lupaavia tähtiä niin yksin kuin jäätanssin puolella. Näistä nimistä kuullaan varmasti jatkossakin: Emmi Peltonen, Julia Turkkila ja Matthias Versluis.

MM-kisojen jälkeen Laura jatkaa pyörätuolikelaaja Henry Mannin ja taitoluistelija Jenni Saarisen managerina. Kesällä kuluu muutama viikko Kisakalliossa, Rovaniemellä sekä Tanhuvaarassa, missä Laura pitää nuorille luistelijoille leirejä.

Lopuksi Laura lähettää terveisiä Koululaisen lukijoille:

– Liikkukaa ulkona, pelatkaa pihapelejä ja kokeilkaa luistelmista, sillä se on ihan mahtavaa. Hyvää kevättä kaikille!

Laura Lepistö

Testaa: Mikä urheilulaji sopisi sinulle?
Vastaa lukijan kysymykseen: hiihto vai luistelu?

Laura Lepistö

Kuka: Suomen menestynein taitoluistelija

Syntynyt: 25.4.1988

Luisteluseura: Espoon Jäätaiturit

Saavutukset: MM-pronssia, EM-kulta, -hopea ja -pronssi, Vancouverin talviolympialaisissa 6. sija ja useita SM-mestaruuksia

Kilpaura: päättyi vuonna 2012

Nyt: urheilumarkkinoinnin yrittäjä, urheilumanageri, MM-kisojen 2017 kummi, Ylen taitoluistelulähetysten asiantuntija, mukana Mertaranta ja legendat -ohjelmassa TV5 ti klo 21.00

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti