Nämä herkkureseptit ovat koululaisten kestosuosikkeja

Koululaisessa on aina julkaistu helppoja ja hyviä, nuorille kokeille sopivia ruokaohjeita. Kokeile näitä kestosuosikkeja!

Inkkarin eväspiirakka

Tarvitset:

1 paketti valmista voi- tai lehtitaikinalevyä
150 g kinkkusuikaleita
2 tomaattia
200 g juustoraastetta
2 ½ dl maitoa
4 kananmunaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl basilikaa
½ tl suolaa

Tee näin:
1. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele sulanut voitaikina huolellisesti sen pohjalle ja reunoille.
2. Levitä pohjalle kinkkusuikaleet, viipaloidut tomaatit ja juustoraaste.
3. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja mausteet, ja kaada seos piirakkapohjan päälle.
4. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 35 minuuttia.

Voit korvata osan juustoraasteesta savujuustolla tai kinkkusuikaleet esikeitetyillä kasviksilla tai vaikkapa savulohella.

Vohvelit

Taikinaan tarvitset:
4 munaa
4 dl maitoa
¼ tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä

Tee näin:
1. Sekoita maito ja munat huolellisesti. Sekoita omassa kulhossaan suola, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne munaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kuumenna vohvelirauta.
3. Kaada taikinaa raudan pohjalle juuri sen verran, että raudan kuviot peittyvät.
4. Paista vohvelit kullanruskeiksi.
5. Nauti vohvelit lämpiminä sokerin, hillon, kermavaahdon tai hedelmäpalojen kanssa.

Piimäkakku

Tarvitset:
200 g leivontamargariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 dl rusinoita
3 dl piimää
2 dl siirappia

Tee näin:
1. Voitele ja laita korppujauhoja kakkuvuokaan.
2. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa, ja jäähdytä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä, siirappi ja rasva, ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat, mutta seos ei sitkisty.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa, uunin alatasolla, noin 60 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Piimäkakku säilyy hyvin (ellei katoa parempiin suihin!) ja sen voi säilyttää huoneenlämmössä.

Ruusumaito

Tarvitset:
1 rkl ruusunmarjasosetta
hiven suolaa
1 ½ dl kiehuvaa maitoa

Tee näin:
Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa kiehuvaksi. Kaada maito kuppiin ruusunmarjasose-suola-seoksen päälle ja sekoita.

Koululainen 1/2014

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti