Nelli Orell ehtii joka paikkaan

Nelli Orell kuvaa videoita, käy kolmea eri koulua ja opiskelee kiinaa. Jos aikataulutettu arki alkaa tuntua liian raskaalta, hän viettää leffaillan ystävien seurassa.

Tubettaja Nelli Orell

Nelli Orellin, 17, kiinan kielen tunti on juuri päättynyt. Yli 10 vuoden opiskelun jälkeen hän puhuu kieltä sujuvasti. Mutta miksi juuri kiinaa?

– En tiedä! Vanhempani vain laittoivat minut pienenä kiinan kielen kurssille, Nelli nauraa.

Nyt koulupäivä kieliopintoineen on kuitenkin ohi, ja Nelli suuntaa Helsingin keskustassa sijaitsevaan kotiinsa. Sohvalle lösähtämisen sijaan hän aikoo suunnitella ja ehkä kuvatakin seuraavaa videotaan. Vaikka tubettaminen haukkaa leijonanosan lukiolaisen päivästä, se ei tunnu hänestä raskaalta.

– Tubettaminen on minulle enemmän elämäntapa kuin työ. Pidän hauskaa ja kuvaan kaiken!

Aina siisti sänky

Kun Nelli neljä vuotta sitten perusti Youtube-kanavansa, hän esitteli siellä piirustuksiaan ja maalauksiaan. Nykyään kanavalla on yli 82 000 tilaajaa, jotka pääsevät näkemään videoita myös tubettajan arjesta.

Nelli kertoo, että välillä hänen arkielämänsä valintoihin vaikuttaa se, mikä näyttää kuvassa hyvältä.

– Saatan esimerkiksi asetella ruuan niin, että se näyttää kuvassa hyvältä. Ruuasta pitää myös aina ennen syömistä ottaa kuva!

Videonsa Nelli kuvaa yleensä omassa huoneessaan, joten sen on pysyttävä siistinä.

– Joskus äiti joutuu vähän patistelemaan minua siivoamaan, Nelli myöntää.

Yksi asia huoneessa on aina kunnossa: siististi pedattu sänky, jonka päälle on aseteltu tyynyjä. Nellin suosikkikotityö onkin juuri vuoteen petaaminen.

– Vaikka huone olisi muuten sotkuinen, edes jokin kohta huoneesta näyttää silloin kivalta.

Tubettaja Nelli Orell

Töitä sunnuntaina

Tubettajan arjessa pelkkään videoiden ideointiin kuluu paljon aikaa. Jos Nelli kuvaa my day -videon eli videon päivästään, kuvaamiseen hujahtaa helposti koko päivä. Yhden videon editointi taas kestää 3–5 tuntia.

Nellin tavoite on julkaista uusi video joka sunnuntai-iltapäivä.

– Välillä joudun heräämään sunnuntaiaamuna kymmeneltä editoimaan.

Tubettajan työhön kuuluu myös se, että julkisilla paikoilla jotkut tunnistavat Nellin ja tulevat pyytämään yhteiskuvaa. Siihen hän suostuu aina mielellään.

– Joskus olen hieman varuillani, mutta julkisuus ei rajoita sitä, missä liikun, eikä minulla ole paineita näyttää hyvältä ja meikata.

Nelli saa paljon kutsuja erilaisiin tapahtumiin. Kaiken mahduttaminen kalenteriin vaatii suunnittelua, joten esimerkiksi reissuun lähteminen yhtäkkiä ei onnistu. Nelliä se ei kuitenkaan harmita.

–Tubettaminen ottaa aikaa, mutta se antaa niin paljon.

Kaksi kalenteria

Lukion käymisen ja tubettamisen ohella Nelli opiskelee valokuvaajaksi. Arki on niin täyttä, että hän käyttää peräti kahta eri kalenteria – sähköistä ja paperista.

– Teen listan, johon merkitsen kaikki tehtävät asiat. Niiden joukosta valitsen päivän tärkeimmän hoidettavan asian, Nelli kertoo.

Kiinan kieltä ei opeteta ihan joka koulussa, joten Nelli on valinnut kursseja eri lukioista. Parhaimmillaan hän käy päivän aikana kolmessa eri koulussa, jotka onneksi sijaitsevat lähellä hänen kotiaan. Myös läksyjen määrä vaihtelee.

– Joskus äidinkielen kirjoitustehtävään saattaa kulua viisi tuntia, mutta toisinaan selviän puolessa tunnissa.

Koulun jälkeen Nelli viettää mielellään aikaa kirjastossa ja kahviloissa, joissa töihin ja opiskeluun keskittyminen on joskus helpompaa kuin kotona. Muiden ihmisten äänet eivät häiritse häntä.

–Kun on muita ihmisiä ympärillä, haluan näyttää siltä, että teen ahkerasti töitä. Silloin kännykkäänkin tulee tartuttua harvemmin, Nelli kertoo.

Illalla Nellillä on aikaa treenata kuntosalilla tai tavata ystäviään. Silloin huomiota kaipaa myös välillä videoillakin vilahteleva harmaanruskea kissa.

– Sen nimi on Lunadica Alma Mercurius Mocca, mutta en yleensä kutsu sitä koko nimellä, Nelli nauraa.

Tubettaja Nelli Orell

Aina ei huvita

Vaikka Nelli tykkää siitä, että tekemistä on paljon, joskus se uuvuttaa.

– Myös minulla on hetkiä, jolloin en jaksa tai jolloin minua ei huvita tehdä mitään, hän myöntää.

Silloin hän kutsuu kaverinsa luokseen viettämään leffailtaa tai hemmottelee itseään esimerkiksi kasvonaamiolla ja kynsienlakkauksella.

Vaikka välillä väsyttää, kiireinen arki on Nellin oma valinta. Hän on ylpeä siitä, että on luonut uransa ihan itse.

– Mietin asioita, jotka haluan elämässäni saavuttaa, ja mitä voisin tehdä niiden eteen. Haluan tehdä täysillä kaiken, mitä teen!

Juttu on julkaistu Koululaisessa 9/2019

Kuka Nelli Orell?

• Tubettaja, valokuvaaja, lukiolainen.

• Asuu Helsingissä.

• Youtube: Nelli Orell

• Instagram: nelliorell

• Nellin kissan Instagram: lunadicacat

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti