Pelottaako koulutie? Kysyimme kolmelta koululaiselta

Koulut alkavat! Pulpetin ääreen kuljetaan kävellen, autolla tai pyörällä ja yksin tai yhdessä. Kysyimme kolmelta koululaiselta, tuntuuko koulutie turvalliselta. Kokeile sivun lopussa olevalla tietovisalla, oletko suojateiden kingi!

Aurora, 8 v.

”Aloitan tokaluokalla ja kuljen koulutieni kävellen. Joskus pelottaa, kun tiellä on pimeää. Silloin tulen ajatelleeksi, että entä jos joku auto ei näe minua.”

Aurora

Rauli, 10 v.

”Menen nelosluokalle ja koulumatkaa on vajaa kilometri. Yleensä kuljen sen yksin. Ei minua pelota, vaikka koulumatkalla onkin neljä tienylitystä.”

Rauli

Mikaela, 7 v.

”Aloitan ekan luokan. Kuljen koulutien ehkä siskon ja veljen kanssa. Joskus koulumatka voi pelottaa, vaikka en aina edes osaa sanoa, mikä siinä pelottaa.”

Mikaela

Pelottaako sinuakin liikenteessä? Se voi olla ihan hyväkin juttu, sillä silloin osaa olla varovainen! Ylimääräiseen pelkoon ei kuitenkaan ole syytä. Ylitä suojatie aina vasta sitten, kun olet varma, että mistään ei tule autoja tai että ne varmasti pysähtyvät odottamaan ylitystäsi. Jos koulureitti on uusi, harjoittele sitä äidin ja isän kanssa tai ota kaveri mukaan. Jos näet liikenteessä pienemmän lapsen, jota pelottaa, voit mennä viereen ja ehdottaa, että ylitätte tien yhdessä. Koululaisen toimitus toivottaa kaikille turvallisia koulumatkoja!Kommentit

Oma kommentti