Linnéa esittää Juurakko-tyttöä elokuvassa Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus, jonka ensi-ilta on 16.9. Ruudusta toiseen hyppiminen on hauskaa, ja siihen voi haastaa kaverin mukaan. Trampoliinipuistosta löytyy haastetta kokeneellekin hyppijälle. Seinällä kävely jää tällä kertaa kokeilematta, sillä sen verran vaikealta temppu näyttää. Foam Pitiin eli vaahtomuovimonttuun voi hyppiä monelta eri tasolta. Ella Tuomipuu antaa viime hetken vinkit Linnéalle ennen hyppäämistä.

Pomppien voltteja ja kuperkeikkoja

Uudessa Rölli-elokuvassa Juurakko-tytön roolissa nähdään Linnéa Röhr. Pyysimme näyttelijää mukaamme trampoliinipuistoon kokeilemaan pomppimista.

Linnéa Röhr on 14-vuotias tyttö, joka on ehtinyt näytellä jo monessa elokuvassa: ennen esiintymistään Juurakko-tyttönä uudessa Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -leffassa hän näytteli myös Rölli ja kultainen avain -elokuvassa. Lisäksi hän on ollut ääninäyttelijänä animaatiossa Ida ja Eemeli.

Ensimmäisiin koekuvauksiinsa hän meni yhdessä isosiskonsa kanssa, ja niin hän tuli valituksi Juurakon rooliin.

Lahjakas ja luontevasti rooliaan esittävä Linnéa on kuin syntynyt elokuvaan. On vaikea uskoa, kun Linnéa kertoo itse asiassa olevansa aika ujo toisinaan.

– Näytteleminen on helppoa, kun Rölli-tarinat ovat olleet minulle niin tuttuja jo pienestä asti. Rölliä näyttelevän Allu Tuppuraisen tapasin ensimmäisen kerran jo kuuden viikon ikäisenä.

Turvallisuus haltuun

Alkusyksyn aurinkoinen ilma yllättää lämmöllä Rush Finland -trampoliinipuiston pihalla. Astumme sisään halliin, joka on täynnä trampoliineja. Sisällä vasta lämmin onkin, vaikka yhtään hyppyä ei vielä ole hypätty.

Aluksi meidät ohjataan tietokoneille allekirjoittamaan turvaohjeet. Kun paperit ovat kunnossa, saamme mukaamme sukat, jotka jalassa on tarkoitus pomppia.

Katsomme vielä ohjeet hallissa käyttäytymisestä.

Tää on siistii

Sitten Linnéan pitkä ponihäntä heiluu jo vauhdikkasti, kun tyttö kipittää portaita alas kohti ensimmäistä tramppaa.

Siellä meitä odottaa Ella Tuomipuu, joka on lupautunut opettamaan Linnéaa. Ella kertoo, että viime keväänä avatussa hallissa on on riittänyt kävijöitä ihan perheen pienimmistä kaiken ikäisiin.

Ella vinkkaa Linnéalle, miten kuperkeikan teko onnistuu:

– Hypi vaan rohkeasti korkealle ja ota jalkojen alta kiinni ja tee kuperkeikka. Laskeudu sitten rohkeasti selällesi. On tärkeää, että koko selkä osuu trampoliinin alas tulessa, ja sitten sieltä pitää nousta napakasti ylös. Käsillä voi antaa myös vähän vauhtia. Temppujen tekeminen on sitä helpompaa, mitä enemmän on vauhtia.

Hypyt pysyvät kasassa

Seuraavaksi Linnéa kokeilee 360 astetta ympäri -hyppyä, joka sujuu loistavasti.

Etuperinvoltti ja seinällä kävely ovat ehkä vaikeimpia temppuja, kertoo Ella.

Linnéa pomppii trampalla toiselle posket hehkuen ja haastaa Ellan hyppäämään ruutua kanssaan.

– Täällä on just kivaa, huikkaa tyttö pomppisen välissä.

On helppo uskoa, että liikunta on Linnéan lempiaineita koulussa – äidinkielen lisäksi.

Vaahtokumimonttu hallin perällä mustine ja punaisine superlonpalasineen näyttää mielenkiintoiselta. Sitä on myös päästävä kokeilemaan, miten erilaiset hypyt sujuvat hyppytornista. Monttuun hypätessä pääsee kokemaan painottomuuden tunnetta. Alkuun Linnéaa vähän jännittää, mutta ekan hypyn jälkeen pitää kokeilla uudestaan ja uudestaan, niin hauskaa se on.

Vikellys kiinnostaa

Kotona Linnéa viihtyy pihalla Nelly-koiransa seurassa. Sen kanssa on hauska pelata jalkapalloa koripallolla.

Omat islanninhevoset Áma ja Fjördun pitävät myös Linnéan ja hänen pikkusiskonsa liikkeessä.

– Aloitin viime syksynä vikellyksen*, jota haluaisin jatkaa ja ehkä joskus kilpaillakin lajissa. Haluaisin myös joskus näytellä englanninkielisessä elokuvassa, kertoo Linnéa unelmistaan haastattelun lopuksi.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti