Tubeconissa palkittu Roni Back kertoo koulukiusaamisesta

Viikonloppuna Tubecon Awardseissa Vuoden vloggaajaksi ja Yleisön suosikiksi valitun Roni Backin kouluvuodet eivät olleet helppoja. Kiusatuksi tuleminen ei kuitenkaan lannistanut ujoa poikaa. Roni kertoo Koululaiselle kouluajoistaan: lue koko juttu lehdestä!

Koululainen vei Roni Bäckin eli tubettaja Roni Backin kuvauksiin tämän ala-asteen pihalle. Vierailu sai Ronin muistelemaan kouluvuosiaan. Ne eivät olleet helpoimmasta päästä.

Roni aloitti ala-asteen ruotsin kielikylpyluokalla. Hän ei päässyt tavalliselle luokalle, koska hänen perheensä asui maalla 150 km:n päässä koulusta.

– Olimme muuttamassa Helsinkiin, mutta emme olleet vielä löytäneet sopivaa asuntoa. Kuljin aluksi äidin ja isän kyydillä pitkän koulumatkan, Roni muistelee.

Muutto kaupunkiin oli maalaispojalle suuri elämänmuutos. Koulu sijaitsi keskellä vilkkainta Helsinkiä, eikä Roni tuntenut kaupungista ketään. Ujoa poikaa alettiin kiusata.

– Olin kielikylpyluokalla ja muutenkin vähän outo. Sitten sain vielä raudat suuhuni.

Roni Back hyppii ruutua

Roni Back: kiusaaminen on myös vahvistanut minua

Vuosia myöhemmin Roni Back on tajunnut, miten paljon kouluvuosien ikävät kokemukset ovat vahvistaneet ja kasvattaneet häntä.

– Osaan kunnioittaa toisia ihmisiä ja käyttäytyä eri tavalla, kun tiedän miten pahalta kiusatuksi tuleminen tuntuu, Roni miettii.

– Mietin aina koulussa, minkä värisen collegepaidan kehtaan laittaa päälleni. Halusin vain olla oma itseni, mutta samalla pelkäsin sitä. Kerran repäisin ja leikkautin hiukseni irokeesiksi. Minulle naurettiin ja sain kuulla siitä pitkään.

Nykyään Roni pukeutuu videoilleen juuri niin kuin haluaa. Hän ei enää mieti, mitä muut ajattelevat. Satunnainen ikävä palaute tubevideoista ei tunnu kiusatuksi joutumisen jälkeen enää miltään.

– Jos minua sanoo tyhmän näköiseksi, se on minulle aivan sama. Herkempi voi loukkaantua pahasti.

– Kannattaakin muistaa, että vaikka itse ajattelisi pilkkaavansa vain vähän, voi osua toista arkaan paikkaan, Roni huomauttaa.

Lue koko juttu Ronin koulumuistoista ja työstä tubettajana uusimmasta Koululaisesta 9/2017. Roni vastasi myös ystäväkirjan kysymyksiin.

Katso myös Ronin pistarivideo!

Roni kertoo Koululaisen kuvauksista Youtube-kanavallaan Roni Daily:

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti