Siskonsa kanssa Elina Sofia -tubekanavaa pitävä Elina perusti oman kanavan

Elinan uudesta kanavasta huolimatta tytöt tekevät videoita jatkossakin myös yhteiselle kanavalleen.

Elina Sofia -tubekanavaa siskonsa Sofian kanssa pitävä Elina on perustanut ikioman Elina Alien -nimisen Youtube-kanavan. Uusi kanava sai alkunsa Elinan täytettyä tammikuussa 13 vuotta, sillä Youtuben sääntöjen mukaan tilin voi perustaa aikaisintaan 13-vuotiaana. Kanavan ensimmäinen video julkaistiin maanantaina 25.1. Youtuben lisäksi Elinalla on omat tilit nyt myös Instagramissa ja Tiktokissa.

– Omalla kanavallani minulla on vapaus tehdä juuri sellaista kuin itse haluan eikä tarvitse ottaa kenenkään muun mielipiteitä huomioon. Sofian kanssa joudumme välillä tekemään kompromisseja, jos toiselle ei käy jokin idea, mitä toinen ehdottaa. On hauska päästä vaikuttamaan kaikkeen itse, Elina kertoo Koululaiselle.

Hän suunnittelee tekevänsä videoita kaikenlaisista häntä kiinnostavista aiheista, kuten ystävistä, harrastuksista, urheilusta ja koulunkäynnistä. Luvassa on myös esimerkiksi haasteita, ruokavideoita, my day -postauksia ja tanssia.

Elinan mukaan hänen oman kanavansa videot on suunnattu hänen ikäisilleen nuorille eli hieman vanhemmille kuin Elina Sofia -kanavan videot, joita katsovat myös monet esikouluikäiset.

– Toki kaikki meidän ihanat pienet seuraajat voivat katsoa myös minun omaa kanavaani.

Videoita myös yhteiselle kanavalle

Elinan uudesta kanavasta huolimatta siskokset aikovat jatkaa videoiden tekemistä myös yhteiselle kanavalleen.

– Elina Sofia -kanava on meidän perheen hauska yhteinen juttu, joten haluamme ilman muuta jatkaa sitä yhdessä. Jotkut perheet viettävät yhdessä aikaa jalkapallopeleissä, ja meidän perhe taas tykkää tehdä kivaa sisältöä someen, tytöt sanovat.

Keväällä Elina ja Sofia tekivät uuden videon joka päivä. Nykyään he julkaisevat yhteisiä videoita kahdesti viikossa. Tämän tahdin he aikovat säilyttää myös jatkossa.

– Uskon että aikaa riittää hyvin kahden kanavan pitämiseen nyt, kun ei kuitenkaan tule joka päivä Youtube-videota, Elina sanoo.

Uutta kirjaa kirjoittamassa

Viime keväänä julkaistiin Elinan ja Sofian kirjoittama Kaikki on mahdollista -kirja ja kesällä Elinan ja Sofian ystäväkirja. Heidän kolmas kirjansa ilmestyy tämän vuoden toukokuussa, ja sen kirjoitus on jo täydessä vauhdissa.

Rohkeasti sinä! -nimisessä kirjassa Elina ja Sofia haluavat kannustaa lukijoita katsomaan maailmaa myös toisten silmin ja arvostamaan toisten ainutlaatuisuutta.

– Kirjassa annamme vinkkejä, miten ryhmässä jokainen pääsisi käyttämään omia vahvuuksiaan ja miten voi vahvistaa omaa itsetuntoa, jotta uskaltaa olla rohkeasti oma, upea itsensä, Elina ja Sofia paljastavat.

Uuden kirjan tekemisessä on mukana myös Elinan ja Sofian äiti, joka työssään auttaa ihmisiä vuorovaikutustaitojen kehittämisessä.

Aiempi kokemus kirjan kirjoittamisesta on auttanut tyttöjä uuden teoksen työstämisessä.

– Kirjan kirjoitus on sujunut hyvin, koska nyt tiedämme vähän enemmän kirjan tekemisestä ja siitä, mitä kaikkea se vaatii.

Tubettamisen ja kirjoittamisen lisäksi Elinan ja Sofian talvi on täynnä ääninäyttelemistä, Astra-opaskoiranpennun kanssa touhuamista ja kivoja harrastuksia.

– Aloitin juuri sulkapallon ja haluaisin treenata sitä joka päivä! Sofia kertoo.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti