Slime-tubettaja Saara Daniela: Tiedän, miltä kiusatuksi tuleminen tuntuu

Slime-videoistaan tunnetuksi tullut Saara Daniela haluaa puhua kanavallaan myös aroista aiheista. Kun hän kertoi tulleensa kiusatuksi, koskettavaa palautetta alkoi sataa.

Tubettaja Saara Daniela

Saara Khaikovitch, 17, arvelee, että hän on tehnyt yhteensä 200 erilaista limaa eli slimeä. Saara valmistaa uusia limoja, korjaa vanhoja ja sekoittaa limoihin eri ainesosia Youtube-videoillaan, joita hän julkaisee Saara Daniela -kanavallaan.

Saara on oppinut valmistamaan limoja videoita katsomalla ja itse kokeilemalla.

– Parasta limojen tekemisessä on luovuus. Koskaan ei etukäteen tiedä, millainen slimestä tulee, hän kertoo.

Saaran tekemien limojen joukkoon mahtuu myös epäonnistuneita kokeiluja. Kerran hän esimerkiksi käytti vääränlaista liimaa, minkä vuoksi lima ei onnistunut. Ällöttävinkin lima on jäänyt hyvin mieleen.

– Sillä kertaa sekoitin limaan popcornin jyviä. Kuvaamisen jälkeen lima jäi purkkiin, ja kun myöhemmin avasin purkin, lima oli homehtunut ja popcornin jyvistä oli alkanut kasvaa ituja. Sen liman heitin roskiin, Saara muistelee nauraen.

Tubettaja Saara Daniela

Stop kiusaamiselle

Limojen lisäksi Saara puhuu videoillaan omasta arjestaan ja kokemuksistaan.

– Kerron asioistani nykyään avoimemmin kuin silloin, kun aloitin tubettamisen. Uskallan nostaa esiin minulle tärkeitä asioita, kuten koulukiusaamiseen puuttumista, Saara kertoo.

Saara tietää, mistä puhuu, sillä alakoulussa hän joutui itsekin kiusatuksi venäläisten sukujuuriensa vuoksi. Kiusaajat eivät voineet hyväksyä hänen erilaista taustaansa.

– Aihe on tärkeä, joten halusin tehdä siitä videon. Kun julkaisin sen, minulla oli itku kurkussa, sillä en tiennyt, miten tilaajani suhtautuisivat siihen.

Saara sai videostaan paljon koskettavaa palautetta, jossa tilaajat kertoivat samaistuvansa kiusaamiskokemuksiin. Hän haluaa muistuttaa, ettei kiusatuksi joutuminen ole koskaan omaa syytä.

– Kavereiden puute ei tarkoita sitä, että olisit jotenkin huono. Se johtuu vain siitä, että samalla luokalla ei ole ihmisiä, joiden kanssa olisit samalla aaltopituudella. Löydät vielä ihmisiä, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet!

Saarankin asiat järjestyivät. Kuudennen luokan jälkeen hän muutti äitinsä työn vuoksi eri paikkakunnalle ja vaihtoi koulua. Sen jälkeen häntä ei ole kiusattu, ja hän on saanut oikeita, luotettavia ystäviä.

Saara uskoo hyväntahtoisen käytöksen voimaan.

– Kiusaamisesta huolimatta olen aina halunnut olla ystävällinen toisille.

Luonto edellä

Jos olo on alakuloinen tai koulukiireet painavat, Saara suuntaa metsään rauhoittumaan. Luonto on hänelle tärkeä, ja siksi hän suhtautuu vakavasti ympäristönsuojeluun.

– Vältän kertakäyttöisiä muotivaatteita ja kotona kierrätämme kaiken, minkä voi, Saara kertoo.

Hän tietää, että kaupassa käyntiä voi vähentää, kun opettelee tekemään asioita itse. Taitavana käsitöiden tekijänä Saara ompelee omin käsin hiuslenkkinsäkin, scrunchiet.

– Tiedän, että limojen ainesosat eivät ole ekologisia, mutta muuten yritän elää ympäristöä kunnioittaen.

Juttu on julkaistu Koululaisessa 10/19

Kuka Saara Daniela?

Kuka: 17-vuotias tubettaja ja lukiolainen.

Missä: Asuu Suomussalmella Kainuussa.

Lemmikki: Martin-kissa.

Youtube: Saara Daniela

Instagram: saaradaniela_

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti