Tietoa lemmikkisiileistä

Haluaisin lisätietoa lemmikkisiileistä, esim. hinta, elinikä, ravinto, rotu, häkinkoko ja muuta sellaista. Kerro kaikki, mitä tiedät niistä. Myös sellainen nettisivu, mistä saa tietoa niistä. Kiitos todella paljon!
Siiliä haluava typy

Vastaus

Ensiksi kaikille siiliä haluaville ilmoitus: luonnossa elävää siiliä ei saa ottaa lemmikiksi, vaan lemmikkisiiliksi sopivat muut kuin pihapensaassa tuhisevat piikkiturkit. Lemmikiksi valitaan usein afrikkalainen kääpiösiili. Nimensä mukaisesti ne painavat vain vajaat puoli kiloa, eivätkä kasva yli 20 senttiseksi.

Kääpiösiili tarvitsee kodikseen suuremman häkin kuin esimerkiksi marsut ja hamsterit. Ei haittaa, vaikka piikikkäälle lemmikille löytyisi jopa oma huone. Siellä se voisi touhuta öisin, sillä siilithän ovat yöeläimiä.
Luonnossa siilit syövät paljon hyönteisiä, joten lemmikkisiilille pitäisi syöttää esimerkiksi toukkia ja matoja. Toki siileille maittavat muunkinlaiset herkut.

Lemmikkisiilien kasvattajia on Suomessa paljon, ja otusten hinnat vaihtelevat. Harvinaisemmista roduista joutuu maksamaan useita satoja euroja, mikä ei välttämättä ole paljon usean vuoden ystävyydestä, sillä siilit voivat helposti elää viisivuotiaiksi.
Lisätietoa siileistä löytyy muun muassa Suomen Siiliyhdistyksen sivuilta osoitteesta
www.suomensiiliyhdistys.fi

Kommentit

Oma kommentti